45 нови съдии бяха назначени в 31 районни съдилища. Става

...
45 нови съдии бяха назначени в 31 районни съдилища. Става
Коментари Харесай

45 нови съдии са назначени в районните съдилища, четирима са в Пиринско

45 нови съдии бяха назначени в 31 районни съдилища. Става дума за претенденти, класирали се в състезанието за в началото назначение в районните съдилища, разгласен при започване на годината от Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (СК на ВСС), заяви lex.bg. 4 -има от тях са назначени в съдилищата на Пиринско. В районен съд Разлог стартира работа благоевграданинът Давид Гемеджийски,,заедно с сътрудниците си Диана Павлова и Кристиян Стоилов . В районен съд Петрич стартира работа Петя Хантова

В РС-Велинград отиват Ивета Петрова и Мая Средкова , в РС-Враца Гергана Петрова и Петър Н. Петров , в РС-Добрич Дияна Димитрова и Сузана Полизоева , в РС-Котел Мария Грунова и Катерина Дедова , в РС-Кюстендил Михаела Атанасова и Тина Йорданова , в РС-Кърджали Асен Черешаров и Радостина Панчугова , в РС-Чирпан Галя Динкова и Ивайло Енчев .

В районния съд в Ардино е назначен Боян Цонев , в РС-Балчик Диана Пашова , в РС-Берковица Деница Цветкова , в РС-Бяла Слатина Любомир Върбев , в РС-Исперих Чавдар Николов , в РС-Казанлък Кристиан Баджаков , в РС-Кубрат Петко Монев , в РС-Лом Лилия Любенова-Димитрова , в РС-Нови пазар Габриела Димитрова , в РС-Омуртаг Тоня Пенева , в РС-Петрич Петя Хантова , в РС-Плевен Кристиан Колев , в РС-Провадия Василена Драгиева , в РС-Раднево Ростислава Петкова , в РС-Радомир Габриела Младенова , в РС-Разград Ивана Иванова , в РС-Свиленград Радка Стоянова , в РС-Севлиево Диана Хубенова , в РС-Стара Загора Димитър Манджуров , в РС-Тетевен Милен Ангелов и в РС-Червен бряг Велислава Петранова .

В състезанието позволените претенденти бяха 517, на писмения изпит се явиха423 души, от които 185 продължиха към устния изпит.

Съдийската гилдия гласоподава и авансово осъществяване на решенията си за назначението на новите съдии. Председателят на Комисията за атестирането и състезанията Драгомир Кояджиков съобщи, че това се постанова, тъй като отлагането ще засегне работата на районните съдилища, изключително една част от тях, които са подложени на сериозен кадрови недостиг и поради завършилите състезания за повишение в окръжните и административните съдилища. При тях са били назначени над 100 магистрати и по този начин се е оголил щатът в редица районни съдилища.

Освен това, продължи Кояджиков, в някои от тях натовареността е висока и има заплаха това да докара до закъснение на делата, като цяло ще затрудни правораздавателният развой и ще се усили срокът за правене на правосъдните актове. Дори може да се стигне и до нарушаване на инцидентното систематизиране в някои районни съдилища, където работят по един-двама съдии.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР