45-годишният Христо Христов, обвинен за нанасяне на побой на родната

...
45-годишният Христо Христов, обвинен за нанасяне на побой на родната
Коментари Харесай

Бащата, пребил дъщеря си – морски офицер с хотел край Варна

45-годишният Христо Христов, упрекнат за нанасяне на побой на родната си щерка, остава за непрекъснато в ареста . Варненският областен съд почете настояването на Районната прокуратура и дефинира най-тежката мярка за неотклонение на Христов. 

По време на съвещанието стана ясно, че побоят над 14-годишната Девора е бил нанесен на 1 март в дома на бащата . Христов живеел в личния си хотел „ Девора “ в курортен комплекс „ Чайка ” край Варна. 



2500 евро, отмъкнати от бащата, станали причина той да пребие детето си . 1200 лв. от изчезналите пари били открити в учебник на момичето.

Част от останалите Девора изпратила на майка си и другари , към които имала отговорности.

Това отключило експанзията на бащата, з аявиха пред съда юристите на обвинения. 



Вследствие на побоя момичето е получило голям брой травматични увреждания по главата и крайниците и фрактура на носа, прецизираха от прокуратурата.-->
 Дарик Варна

След идване на полицията на мястото на престъплението, обвиненият избягал през прозорец и бил арестуван по-късно, разкриха от прокуратурата.

Христов, който е морски офицер, пристигна в съда с превързан крайник и патерици . Според юристите му той направил опит да се самоубие, скачайки отвисоко. Освен това от деня на побоя до през днешния ден той е бил в кардиологична клиника. 
Пострадалата щерка е към този момент изписана от болницат а, съобщи юристът на татко й Васил Василев. По думите му Девора ще подаде тъжба против майка си за упражнено домашно принуждение, като е била бита с точилка. 

 „ Не извинявам грешката му и не споделям, че е почтен ”, показа пред публицисти другата щерка на Христов - 17-годишната Ванеса, която участва на съвещанието в районния съд. На въпрос дали и върху нея е било оказвано домашно принуждение от страна на бащата, тя съобщи: „ И да е упражнявал, е било с причина. Примерно в случай че не чувам нещо, само че всеки родител възпитава детето си по някакъв метод и в никакъв случай не е било някакво принуждение. Винаги ми е казвал в прав текст – това и това не е по този начин. Перфектно се погаждам се него и по тази причина ще пребивавам при него ”. 

Христо Христов е татко на три деца . Голямата му щерка и потърпевшото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си. Заради упражнено домашно принуждение над по-малката щерка и сина му съдът е издал заповед за отбрана от домашно принуждение през 2018 година. С нея му е било неразрешено да приближава двете си деца и да се въздържа от домашно принуждение. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него.

За последните 6 месеца Христо Христов е бил два пъти осъждан за идентични закононарушения. Наложено му е било наказване пробация. След случая от 1 март против него има повдигнати две обвинявания. Ако бъде приет за отговорен, го грозят до 6 години затвор. 

За още вести харесайте страницата ни във Facebook
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР