45-годишен шофьор на камион загина на място в района на

...
45-годишен шофьор на камион загина на място в района на
Коментари Харесай

Влекач се блъсна в колона на мост на 119-и км на „Тракия”, шофьорът загина на място

45-годишен водач на камион почина на място в региона на 119-и километър на автомагистрала „ Тракия ” в посока София, откакто управлявания от него влекач с полуремарке с българска регистрация се блъснал в колона на мост.

Инцидентът е станал сред Пловдив и Цалапица малко преди 1.20 часа след среднощ в четвъртък, когато сигналът за тежката злополука е подаден на незабавен телефон 112 от очевидец на случилото се. Веднага на местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и Спешна здравна помощ, които единствено установили гибелта на починалия водач.

Тялото му било извадено благодарение на профилирана техника за рязане на пожарната, защото каросерията на влекача била грубо смачкана.

Повече от 3 часа и половина за придвижване по автомагистрала „ Тракия ” бяха затворени затворени и двете ленти, защото по шосето се бяха разпилели десетки дървени трупи от транспортирания товар. Първоначално бе освободено придвижването в посока към Бургас, а чак по-късно стартира и разчистването на трасето към София в региона на 119-и километър.

Докато траеше интервенцията по разчистването, полицейски чиновници насочваха колите по обходен маршрут – от 126-и км на Карловски надлез през Пловдив и по Голямоконарско шосе МПС-ата се връщаха назад на автомагистрала „ Тракия ”.

Причините за случая се обясняват в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Труд, само че най-вероятно се касае за моментно заспиване зад кормилото или загуба на внимание от лидера. По случая към този момент има формирано досъдебно произвеждане, а на местопроизшествието е осъществен оглед.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР