44 млн. души или повече от три четвърти от населението

...
44 млн. души или повече от три четвърти от населението
Коментари Харесай

3/4 от британците вече са поставени под най-висока степен на ограничения

44 млн. души или повече от три четвърти от популацията на Англия ще посрещнат 2021 година в обсега на най-високата четвърта степен за предизвестие за заплаха от болест с COVID-19.

Хората са призовани да останат у дома, а отварянето на учебните заведения се отсрочва в най-силно засегнатите от болестта региони, съобщи „ Гардиън “.

Въпреки стартирането на всеобщата имунизация преди няколко седмици, както и утвърждението на още една ваксина през вчерашния ден – тази на AstraZeneca, министър председателят Борис Джонсън предизвести жителите, че е време за „ удвояване на напъните “ против вируса, откакто държавното управление употребява вчерашното съвещание на Камарата на общините да разгласи нови рестрикции.

„ Никой не съжалява за тези ограничения по-горчиво от мен. Но в този момент би трябвало да предприемем решителни дейности “, изясни Джонсън на фона на рецензиите към метода на държавното управление за началото на новия образователен период и възобновените апели за още един локдаун.

„ Надеждата за имунизацията и тестването няма да е задоволителна за идващите няколко седмици, а може би и по-дълго… В тези доста тежки зимни месеци в действителност би трябвало да продължим да се фокусираме, да поддържаме дисциплинираност “, сподели още министър председателят в свое телевизионно изявление, представено от Bloomberg.

Ограниченията идват на фона на неприятната статистика от последното денонощие – близо 1000 умряли и малко над 50 хиляди инфектирани от новия ковид в страната.

По-рано през декември в Англия бе открита и нова разновидност на COVID-19, за която бе открито, че е с към 70% по-заразна.

Четвъртата степен за предизвестие за заплаха включва затварянето на несъществените търговски обекти и спомагателни ограничавания на обществената интензивност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР