44-годишният Максим Лютий ,инфлуенсър и блогър, призна пред съда в

...
44-годишният Максим Лютий ,инфлуенсър и блогър, призна пред съда в
Коментари Харесай

Суровоядец храни бебето си Космос със слънце и то си отиде за броени дни

44-годишният Максим Лютий,инфлуенсър и блогър, призна пред съда в Сочи, Русия, че е отговорен за гибелта на едномесечния си наследник Космос.

Максим Лютий желал да отгледа детето си като го оставя да се храни единствено от " силата на слънцето ". Той също по този начин неведнъж поливал бебето с леденостудена вода, тъй като вярвал, че това ще го закали, оповестяват английски медии, съобщи Днес.бг и БТВ.

Бебето било изтощено и с пневмония. Преди да се признае за отговорен пред съда, Лютий се опитал да набеди майката на детето за смрътта му.

Тя към този момент е наказана на две години „ възпитателна работа “. Съдът заключи, че тя също би трябвало да понесе част от отговорността, тъй като не е оказала никаква помощ на бебето. Мъжът упреквал майката, че е страдала от недостиг на желязо вследствие на диетичните си избори, които са предизвикали гибелта на бебето. То тежало единствено 1,5 кг.

Максим Лютий, който се показва за веган в интернет и е последовател на суровоядството, неведнъж се опитвал да спре Миронова да кърми бебето.

Той желал дребният Космос да гълтам единствено слънчевите лъчи. Съседите разказват Лютий като маниак на суровата храна и настояват, че е началник на клуб, обвързван с фетиш.

Сега се оказва обаче, че в ареста самият Лютий се храни с месо и тестени произведения, пренебрегвайки личните си хранителни условия.

Когато Максим и Оксана най-сетне решили да заведат извънредно слабото дете на доктор, към този момент било прекомерно късно. Бебето издъхва на 8 март 2023 година на път за болничното заведение.

Според очевидци руснакът желал да опитва с детето си и да го трансформира в актуалния Супермен.

" Той искаше да храни детето единствено със слънчева сила, а по-късно да го визиите на другите и да покаже, че този тип хранене е допустимо “, споделя очевидец в съда.

Люти е застрашен от присъда до осем години затвор и санкция за съзнателно причиняване на тежка телесна щета.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР