43-ма британци починаха от Covid-19 за последното денонощие, сред тях

...
43-ма британци починаха от Covid-19 за последното денонощие, сред тях
Коментари Харесай

Над 40 британци са починали от Ковид-19 за денонощие, сред тях висш дипломат

43-ма британци починаха от Covid-19 за последното денонощие, измежду тях е дипломатът Стивън Дик - заместник-ръководител на английската задача в посолството в Будапеща. Общо броят на жертвите доближи 465, съобщи БНР.

Броят на смъртните случаи за денонощие е по-нисък за първи път от 17 март насам, само че за сметка на това е рекорден броят на инфектираните – 1542 за 24 часа.

37-годишният върховен посланик Стивън Дик умря в Будапеща, откакто бе дал позитивна проба за ковид. Престолонаследникът принц Чарлз също е с позитивна проба след проявени леки признаци на болестта.

Сред последните жертви са 21-годишна жена и 47-годишен мъж, които не са имали други болести.

Премиерът Борис Джонсън изрази огромна признателност на повече от 500-те хиляди доброволци, които се отзоваха на апела на държавното управление да оказват помощ на опазването на здравето. Тяхната съществена задача ще бъде да доставят храна и лекарства, да карат пациенти за прегледи и да поддържат контакт със самоизолиралите се.

Джонсън уточни, че доброволците ще изиграят основна роля в борбата с коронавирусната зараза.

Междувременно Народното събрание приключи работата си поради пандемията, само че откакто в извънредно къс период гласоподава приемането на незабавен закон за огромни пълномощия на държавното управление в битката със болестта. Очаква се депутатите да се завърнат най-рано на 21-ви април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР