42-ма ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора

...
42-ма ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора
Коментари Харесай

Поставиха 42-а ученици под карантира заради заразено момче в Стара Загора


42-ма възпитаници от Езиковата гимназия „ Ромен Ролан “ в Стара Загора са сложени под карантина от през днешния ден, откакто през вчерашния ден единайсетокласник от гимназията е дал позитивна проба за ковид, заяви БНР.

Ученикът от гимназия " Ромен Ролан ", дал позитивна проба за Covid-19, е в положително здравословно положение няма и не е имал никакви признаци. Семейството му е поискало да се тества, посредством, на което е станало ясно, че е притежател на вируса, изясни шефът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

Факт е, че той към този момент е бил на учебно заведение през целия ден и в контакт с целия си клас, уточни госпожа Николова. За 14 дни под карантина от през днешния ден е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на фамилиите. Късно нощес сме предизвестили. В подобен случай учебното заведение провежда образование в електронна среда от разстояние, съобщи шефът на старозагорската гимназия.

Веднага са взети ограничения за стерилизация. Останалите класове ще учат обикновено. Учителите няма да бъдат сложени под карантина.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР