42-годишният Борислав И. от Варна, който намушка с нож 7-годишния

...
42-годишният Борислав И. от Варна, който намушка с нож 7-годишния
Коментари Харесай

Настаняват в психиатрия бащата, опитал да убие 7-годишния си син

42-годишният Борислав И. от Варна, който намушка с нож 7-годишния си наследник, е настанен наложително в психиатрия в Ловеч за проучвания за период от 30 дни. Това реши варненския областен съд.
Преди две седмици мъжът наръга 7-годишния си наследник с нож, откакто посегна и на личния си живот. Той е упрекнат в това, че на 23.10.2019 година е направил опит съзнателно да умъртви сина си.
От дълги години Борислав е наркозависим, като сега на метадон. След задържането му, той бе настанен в Психиатрична клиника на УМБАЛ „ Света Марина " Варна за лекуване. Междувременно, заради самонараняване с нож в региона на корема, осъществено на 23.10.2019 година, на идващия ден му е била направена коремна интервенция в университетската болница. След стабилизирането на положението му, той беше настанен за продължение на лекуването в същото лечебно заведение.
На 23-и с Борислав е приказвал психиатър, който е дал умозаключение, че все още на осъществяване на действието, той е бил в положение на „ дълготрайно разстройство на съзнанието ", и не е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. При освидетелстването на Борислав в психиатрична клиника в продължение на няколко дни, това умозаключение на съдебнопсихиатричната експертиза не се удостоверява.
Според държавното обвиняване, той е прокиснал под надзора на психиатри в Психиатричната клиника по-дълго време, в сравнение с психиатърът го е освидетелствал за потребностите на психиатричната експертиза. В правосъдното съвещание беше изслушано експерт – психиатър, който уточни че поради заплахата, която съставлява Борислав за себе си и за близките, с цел да бъде преценено дали е вменяем и може ли да носи отговорност за постъпките си, е належащо да бъде настанен в психиатрично заведение с защита, каквато клиниката при УМБАЛ „ Света Марина " Варна не може да обезпечи.
Тричленният състав на Варненския областен съд, като взе поради всички материали събрани в досъдебното произвеждане дефинира, че е належащо Борислав да бъде настанен под защита за проучване в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за период от 30, през което време да бъде открито неговото психическо положение и може ли да носи наказателна отговорност.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР