42-годишна жена се вряза с автомобила си в бензиностанция в

...
42-годишна жена се вряза с автомобила си в бензиностанция в
Коментари Харесай

Полицейски проверки по Черноморието следят за дрога и пияни шофьори

42-годишна жена се вряза с автомобила си в бензиностанция в Бургас. Оказа се, че тя е карала със солидно количество алкохол в кръвта. Инцидентът се случва, в миг, в който по Южното Черноморие стартира огромна полицейска акция точно против шофирането в нетрезво положение и притежанието на опиати. Повече от Давид Сукнаров.

За миналите четири денонощия, по време на акцията, полициятя е заловила общо 12 водачи в нетрезво положение. Други 15 души са арестувани за притежанието на опиати. Под прицела на органите на реда са най-много регионите, където има доста нощни заведения в курортите.

Екип на Българска национална телевизия участва дружно с полицията на една такава инспекция, а най-фрапиращият случай от последните 24 часа е точно този, при който използвала алкохол шофьорка катастрофира в бензиностанция. Ето и детайлностите.

2,25 промила алкохол има в кръвта на 42-годишната шофьорка, която рано тази заран се вряза с автомобила си в рекламно пано на бензиностанция на изхода на Бургас. Ударът в пожарния кран аргументи наводняване. Шофьорката е арестувана. За да се лимитират сходни произшествия полицията стартира профилирана интервенция по Южното Черноморие.

Тръгваме с униформените по нощните заведения край Созопол. Проверяват туристите за опиати. Около среднощ купонът е в разгара си.

" Проверяват ни документите, естествена рутинна инспекция. Ние сме на ергенско празненство, честваме. Не сме се занимавали с коли, с такива работи. Тук доста откачено карат по пътя. Трябва да има инспекции ", споделя един от почиващите.

Полицията следи летовниците и дали след празненство в дискотеката се качват пияни зад кормилото.

Българска национална телевизия: Вие с какво сте пристигнал довечера, с кола или пешком?

– С кон.

Българска национална телевизия: С какво смятате да се приберете?

– Пеша.

Не липсваха обаче и арестувани.

" Има арестувани две лица за използването на алкохол, надлежно над 1,2 промила, които ще бъдат привлечени към наказателна отговорност както си му е редът ", изясни Димитър Явъхчов, шеф бранш „ Криминална полиция " към РУП-Созопол.

От полицията обясниха, че акцията не е инцидентна и ще продължи до края на летния сезон.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР