41-годишният Б. Н. е бил привлечен като обвиняем късно вчера

...
41-годишният Б. Н. е бил привлечен като обвиняем късно вчера
Коментари Харесай

Пореден ужас във Варна! Мъж преби съпругата си, извика майка си и двамата оставиха жената да агонизира до смърт

41-годишният Б. Н. е бил притеглен като обвинен късно през вчерашния ден за убийството на брачната половинка си, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, във връзка член 115 от Наказателен кодекс, оповестяват от полицията във Варна. Той е бил арестуван за период до 72 часа от наблюдаващия делото прокурор. До приключването на периода на предварителното задържане Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на Б. Н, съобщи Варна24.

``
реклама

На 24 февруари тази година в жилището, наето от фамилията, Б. пребил брачната половинка си. Двамата били женени от няколко години, само че бракът им не вървял. За поредна вечер сред съпрузите, които били в бракоразвод, избухнал скандал, който траял с нечовечен побой над 40-годишната жена от домашния принудител. След като оставил брачната половинка си в безпомощно положение, Б. позвънил на майка си и я повикал да пристигна, с цел да изнесе багажа си. След това майка и наследник напуснали жилището, без да се интересуват за положението на пребитата жена. 

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи във Варна. Изпратени били чиновници на Министерство на вътрешните работи и на пожарната на адреса, които съумели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било намерено тялото на убитата. Незабавно бил осъществен оглед на местопроизшествието от проверяващи служители на реда в ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна под управлението на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Извършената аутопсия посочила, че гибелта е настъпила от солиден кръвоизлив в мозъка, породен посредством голям брой удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.  

Действията по следствието демонстрират, че измъчваната жена е подавала няколко  жалби за домашно принуждение против нападателния си брачен партньор през годините на брака им. Б. е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заканите и породените телесни повреди на брачната половинка си. Впоследствие обаче дамата съобщавала в полицията, че връзките посред им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било планувано бракоразводното дело на фамилията във Варненския областен съд. 

Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна напомня, че в петък, 22 февруари 2019 година, бяха оповестени промени в Наказателния кодекс. Една от тях криминализира ликвидиране, осъществено при изискванията на домашно принуждение, като го санкционира със същия период отнемане от независимост, както за преднамерено ликвидиране – от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Промените в Наказателния кодекс обаче влязоха в действие на 26 февруари, или два дни след убийството във Варна.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР