41.1% от педагозите твърдят, че са ваксинирани, 51,2% - че

...
41.1% от педагозите твърдят, че са ваксинирани, 51,2% - че
Коментари Харесай

51.2% от работещите в образованието биха стачкували, ако ги задължат да се ваксинират |

41.1% от педагозите настояват, че са имунизирани, 51,2% - че ще стачкуват, в случай че ги задължат да се имунизират. Данните са от национално изследване на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " сред 17 247 работещи в областта на образованието (при над 87 хиляди души педагогичен личен състав в детските градини и учебните заведения по данни на Национален статистически институт за образователната 2020/2021 г.) 9,6% се двоумят какво да отговорят на въпроса. Не излиза наяве за какво.

В известието си синдикатът не твърди, че изследването е представително.

Данните за каузи на имунизираните на МОН към юли са разнообразни от синдикалните. Те сочат, че 3% и 4% от педагогическия личен състав в детските градини и учебните заведения е имунизиран.

От " Образование " са пуснали анкетите, с цел да ревизират какъв е резултатът от акцията на МОН за разпространение на имунизацията против COVID-19. Един от главните тласъци на МОН към учителите беше обезпечаването на два спомагателни дни отпуск за тези, които решат да се имунизират. Според синдикалното изследване обаче той не е изключително мощен. На въпрос " Бихте ли се ваксинирали против заплатен отпуск от 2 дни? " 95.1% са безапелационни, че не е биха го създали затова. 93% не биха се ваксинирали и при 500 лв. финансов бонус, за което също са били питани.

51.2% декларират, че ще стачкуват, в случай че се вкара наложително имунизиране за учители, 34% - че ще стачкуват. 91.5% са срещу наложително имунизиране за цялото население, 93,7% - " срещу " въвеждане на такова за работещите в образованието.

Такива ограничения към този момент се подхващат в други страни..

95% от интервюираните работещи в образованието декларират, че вероятно наложително имунизиране на лекари и учители е политическо решение, " кореспондиращо с безумство ", пишат от профсъюз " Образование ".

Над 31% считат, че страната дължи безвъзмездни ежемесечни проби за антитела на учителите.

Противно на науката, 9.3% считат, че единствено имунизациите носят имунитет.

От синдиката имат своето пояснение за резервираността на педагозите към имунизациите. Твърдят, че доста учители страдат от " голям брой професионални болести ", например онкологични, сърдечно-съдови и други, и че затова " доста от персоналните лекари поучават да не се избързва с имунизациите ". Синдиката намира и в допълнение пояснение за ниското равнище на имунизация измежду учителите, които са остро подложени на критика, че с това си държание може да провалят присъственото осъществяване на идната образователна година. " Прекомерното говорене на тематиката коронавирус, брой инфектирани, странични резултати от ваксини и политизирането на ограниченията докара до голямо съмнение на българските жители към имунизационния развой, заради което България е с доста невисок % имунизирани ", пишат от синдиката.

Оттам приканват да се минава към отдалечено образование при 30% заболели възпитаници и учители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР