4000 жалби срещу мобилни оператори има тази година до 1-ви

...
4000 жалби срещу мобилни оператори има тази година до 1-ви
Коментари Харесай

4000 жалби срещу мобилни оператори, 300 хил. лв. глоби заради роуминга

4000 тъжби против мобилни оператори има тази година до 1-ви декември. Миналата година те са били 2800 тъжби. Това сподели пред БНТ Веселин Божков, предс. на Комисията за контролиране на известията.

Той заяви, че множеството от жалбите не се отнасят до Комисията за контролиране на известията.

Най-голям условен брой са във връзка с надписани сметки, които са 650 (15,16%). За казуса с роуминга има 400 тъжби, като по думите на Божков 50% от тях не се отнасят до роуминг, те са без относителни. Божков разяснява, че доста хора бъркат понятието роуминг и посочи, че за роуминг става дума, когато сте в чужбина, само че употребявате услугите на един оператор, само че говорите в мрежата с други оператори.

Относно жалбите Комисията е направила над 300 инспекции, след които са формирани актове за административни нарушавания, издадени са близо 17 наказателни постановления и саналожени 300 хиляди лева санкции на мобилните оператори.

„ Не е загадка, че някои оператори започнаха да хитруват. Някои от тях деактивираха услугата за роуминг за да се закупят нови проекти на по-висока цена. защото това не беше подето от другите мобилни оператори този оператор си поправя политиката. Мисля, че имахме коригиращо държание на пазара и на самия регулатор. Повечето от тях се пробваха да прикрият част от тези опити са повишение на техните пакети посредством разнообразни хватки. “, обясни Божков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР