400 милиона лева подпалиха война в семейството на внезапно починалия

...
400 милиона лева подпалиха война в семейството на внезапно починалия
Коментари Харесай

Часове след смъртта на Шарлопов в семейството му избухна огромна война за 400 милиона лева, хотели, апартаменти, че и... хеликоптер

400 милиона лв. подпалиха война в фамилията на ненадейно умрелия предприемач Стефан Шарлопов часове откакто стана ясно, че той е умрял в съня си на 5 февруари.

Неофициално се твърди, че активите и благосъстоянието на хотелиера бизнесмен се равняват на близо половин милиард и в този момент наследството му би трябвало да бъде разпределено сред брачната половинка му Бояна и петте му деца – Ева (30 г.), Бояна (18 г.), Стефани (16 г.) и 8-годишните близнаци Георги и Илия, написа в. „ Уикенд “.

Най-голямата щерка Ева е от брака на Шарлопов с първата му брачна половинка Катя. Именно на Ева българският Доналд Тръмп, както е прочут милионерът от Бургас, поверява управлението на бизнес империята си „ Шарлопов Груп ”, като я прави изпълнителен шеф. Приживе богаташът демонстрираше какъв брой е сплотено фамилията му и словоохотливо обясняваше по какъв начин всички се схващат и живеят заедно.

Близки до фамилията настояват, че най-голямата щерка Ева и втората му брачна половинка Бояна не питаят топли усеща една към друга, само че пред Шарлопов и двете играели, че са приятелки. Сега обаче главната борба за наследството ще е сред тях. Бояна е майка на другите четири деца на милионера, като три от тях сега са малолетни и брачната половинка на богаташа се явява техен аставник до навършването на пълноправие. Предполага се, че в този момент вдовицата Бояна ще изяви искания да влезе в ръководството на „ Шарлопов Груп ” наедно с най-голямата му щерка. 

Според близки до фамилията нещата се усложняват от обстоятелството, че липсва наследство.

Според закона за наследството брачната половинка наследява половината от притежаваните от мъжа й имущество и активи. Другата част дели по равно с петте му деца, т.е от тази половина всеки получава по 1/6 част. В борбата за наследството искания можело да предяви и някогашната му жена Катя, въпреки че тя няма късмет. Когато се разведе с нея Шарлопов я обезщети с 250 000 евро, три жилището, коли и малък бизнес, който обаче тя небрежно загробила, написа Блиц.

На процедура, вдовицата на Шарлопов всеки миг може да уволни неговата щерка от ръководството на фамилната империя, защото тя ще остане притежателя с максимален дял. Първите искри в клана към този момент били прехвърчали, рапортуват осведомени. Твърди се, че всички те желаят да прилапат седемте му хотела, куп жилища и хеликоптер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР