400 000 достигна броят на болните от холера в Йемен.

...
400 000 достигна броят на болните от холера в Йемен.
Коментари Харесай

400 000 достигна броят на болните от холера в Йемен

400 000 доближи броят на болните от холера в Йемен. Въпреки тази статистика Световната здравна организация има данни за закъснение в разпространяването на епидемията.

По последни данни се допуска, че 1 на всеки 50 души в Йемен е инфектиран с холера. Новите случаи остават сред 5 и 6 хиляди на ден.

„ Ситуацията е пагубна. Ако Червеният кръст реши да удвои стратегиите си в Йемен, това би било знак точно за неприятното състояние. Днес Йемен е и втората най-голяма акция на организацията на международно равнище, което е единствено още едно доказателство за сериозността на епидемията”, разяснява Питър Морер – президент на Международния комитет на Червения кръст.

Благодарение на краткотрайните пунктове за битка с епидемията на Световната здравна организация обаче резултат от битката има. През последния месец се регистрира трагичен спад в броя на смъртните случаи в резултат на болестта. Статистиките демонстрират, че 99,5% от пациентите в Йемен оцеляват макар предпоставките за разпространяване на епидемията.

Инфекцията се популяризира от нечиста храна или вода и може да докара до гибел за часове, в случай че остане нелекувана. Гражданската война и икономическият срив в Йемен оставят милиони без достъп до здравни заведения, питейна вода и санитарни условия.

Холерата се популяризира и в Сомалия, Кения, Конго, Нигерия, Танзания и Северен Судан. В тези страни СЗО ще стартира акция по имунизиране, при която ще бъдат предоставени половин милион ваксини.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР