40 градуса измериха синоптиците от НИМХ към БАН в Пловдив!

...
40 градуса измериха синоптиците от НИМХ към БАН в Пловдив!
Коментари Харесай

Термометрите в Пловдив удариха 40 градуса! Утре ще се доближат до рекорда

40 градуса мериха синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките в Пловдив! Към 16:30 часа е измерена температурата, която минава психическата граница от 40 градуса. Според известното приложение,  което  употребява данни от Българска академия на науките, температурата се усеща, като 42 градуса.
Прочетете още
Най-топло през днешния ден е било в Русе, като там са измерени 42,6 градуса, за региона бе публикуван червен сигнален код.

Той е в действие и за Пловдив, като се чакат градусите да се повишат до 42-43. Те ще са близки до  абсолютния връх, който  бе измерен през 2000 година. На 5 юли тогава бе измерена температура от 45 градуса.  Червен код  е годен на следващия ден още за Русе, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и  Стара Загора.

лед обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, температурите бързо ще се намалят. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са интензивни и обилни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен.

От Национален институт по метеорология и хидрология оповестяват, че през вчерашния ден най-високите температури са измерени в синоптичните станции в Русе и Сандански - 38 градуса, в Ловеч, Плевен и Пазарджик - 36 градуса.

Най-ниски температури през вчерашния ден са измерени в синоптичните станции по Черноморието: Шабла - 26 градуса, Бургас и Ахтопол - 27 градуса.



 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР