40-годишният украински гражданин Андрей Т. сключи споразумение с Районната прокуратура

...
40-годишният украински гражданин Андрей Т. сключи споразумение с Районната прокуратура
Коментари Харесай

Наказаха украинец, шофирал камион с 3,12 промила алкохол по пътя Русе-Варна

40-годишният украински жител Андрей Т. подписа съглашение с Районната прокуратура в Разград, което съдът утвърди, и одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 1 година и 9 месеца, чието изтърпяване Разградският областен съд отсрочи с 4-годишен изпитателен период.За шофирането на товарен камион с ремарке с 3,12 промила алкохол подсъдимият ще заплати 450 лв. санкция. Съдът го лиши и от право да ръководи МПС за период от 3 години.

На 27 март тази година на пътя Русе – Варна в землището на община Разград подсъдимият карал товарния автомобил " ДАФ “ с ремарке, като криволичел по пътя. Това било видяно от пътуващите в същата посока полицейски чиновници със длъжностен автомобил. От време на време камионът с украинска регистрация навлизал в лентата на насрещно движещите се и създавал предпоставки за пътно-транспортно произшествие.

Служителите на реда спрели за инспекция товарния автомобил и поискали документите на лидера. Докато слизал от камиона, украинският водач изпитал съществени усложнения. Бил очевидно пийнал. На пода на кабината имало празна бутилка от уиски.

Шофьорът бил спрян и на място тестван с дрегер, който отчел рекордните промили алкохол в кръвта му. Андрей Т. бил отведен в болница, с цел да му бъде взета кръвна проба, само че отказал, като се съгласил с показанията на дрегера.

Издаден му бил акт и за административно нарушаване, а  документите за ръководство на автомобил конфискувани.

Споразумението е със мощ на присъда и не може да се апелира.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР