40 държави, водени от Япония и Европейския съюз, се съгласиха

...
40 държави, водени от Япония и Европейския съюз, се съгласиха
Коментари Харесай

Новите коли задължително с автоматична спирачна система

40 страни, водени от Япония и Европейския съюз, се съгласиха да изискват новите коли и леките търговски транспортни средства да бъдат оборудвани с автоматизирани спирачни системи още от 2020 година Решението е реализирано в границите на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените народи (ООН), написа economic.bg.

``
реклама

Регламентът ще изисква всички транспортни средства, които се продават, да бъдат оборудвани с технологията, посредством която датчиците наблюдават какъв брой близо може да е пешеходец или обект. Системата може да задейства спирачките автоматизирано, в случай че конфликтът се смята за неминуем и в случай че лидерът не наподобява надъхан да реагира в точния момент.

Мярката ще се ползва за транспортни средства с " ниска скорост ": 60 километра в час или по-малко и визира единствено нови коли, продавани на пазарите на страните, подписали съглашението, тъй че притежателите на транспортни средства няма да бъдат задължени да преоборудват старите си коли и камиони.

Съединени американски щати, Китай и Индия към този момент не са включени в съглашението.

Изискването ще влезе в действие през идната година първо в Япония, където през 2018 година бяха продадени 4 милиона коли и леки търговски транспортни средства, съобщи Жан Родригес, представител на Икономическата комисия на Организация на обединените нации за Европа, или UNECE. 
Очаква се Европейският съюз и някои от най-близките му съседи да последват образеца през 2022 година

Икономическата комисия за Европа на Организация на обединените нации декларира, че страните, които са се съгласили на договорката, желаят да бъдат по-активни в битката с пътнотранспортните катастрофи, изключително в градски условия, където има доста трудности като пешеходци, скутери, колела и други коли наоколо. 

Европейски Съюз предвижда, че спирачните системи биха могли да оказват помощ за спасяването на над 1000 живота годишно.

По мотив опасенията, че тези регулации могат да се преглеждат като стъпка към въвеждане на изкуствен интелект, който да получи преимущество пред хората, създателите на резолюцията споделят категорично: Водачът може да поеме контрола и да преодолее тези автоматизирани спирачни системи когато и да е.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР