40 членове на пловдивската Младежка организация на ВМРО – БНД,

...
40 членове на пловдивската Младежка организация на ВМРО – БНД,
Коментари Харесай

40 от ВМРО искат оставка на Александър Сиди

40 членове на пловдивската Младежка организация на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, „Тодор Александров“ одобриха Декларация, в която желаят оставката на съпредседателя на партията Александър Сиди. Ето цялостният текст на документа:

ДО

ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОРГАНИЗАЦИОННИЯ СЪВЕТ

НА Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ “

ДЕКЛАРАЦИЯ  

ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА МЕСТНА ОРГАНИЗАЦИЯ „ Вътрешна македонска революционна организация – БНД-МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ „ ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ “ – ГР. ПЛОВДИВ

            УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ОРГАНИЗАЦИОННИЯ СЪВЕТ,

            През последните години преживяхме извънредно трагични и динамични политически събития в страната. Вследствие на това Вътрешна македонска революционна организация изгуби както огромна част от престижа си, по този начин и доверието на хората. Вътрешна македонска революционна организация от национална партия се трансформира в присъдружна партия-партньор на ГЕРБ, за което понесе своите негативи. Когато народът излезе на митинги по улици и площади и изиска смяна, Вътрешна македонска революционна организация – революционната организация на духа, със свити флагове гледаше събитията пред тв приемника. Така тя последователно изгуби своята харизма и част от идеалите си. Тези събития не пожалиха и пловдивската организация. Само близостта и другарските връзки с протестиращите не разрешиха омаскаряването на нашите политически клубове в града ни.

При извършените три парламентарни избора през предходната година под водачеството на Александър Сиди (тогава член на НИК, а в този момент – съпредседател на ВМРО) и на трите избора Вътрешна македонска революционна организация – Пловдив реализира на първите избори 5 960 гласа, на вторите – 4 350 гласа и на последните – съкрушителните – 1 270 гласа. След първата злополука Ал. Сиди пред членовете на НИК е декларирал, че за това е отговорен секретарят на Вътрешна македонска революционна организация – Пловдив Камен Шишманов, поради което той няма да разреши Камен Шишманов да взе участие в идващото управление.

Когато като районен уредник и след това като член на НИК. Ал. Сиди, налагайки волята си на правилото „ Разделяй и владей “, съумя постепенно и методично да разедини организацията. Усърдно търсеше врага с партиен билет и бе захласнат от див реваншизъм. Много членове напуснаха организацията, разочаровани от протичащото се. Вътрешна македонска революционна организация – Пловдив от една от най-силните организации в страната се трансформира в незначима такава, изгубила голяма част от членовете си, както и доверието на пловдивчани. Със подмолни дейности Ал. Сиди неодобрява ръководителя Борислав Инчев и политическото управление, като не зачиташе волята на локалната организация и пренареждаше листата на претендентите за общински съветници, като следваше правилото за комфортни и неуместни, т.е. който не е с мен е срещу мен.

Чрез негов напън той съумя да наложи като член на организацията предприемача Владимир Кисьов – една противоречива персона, за която Вътрешна македонска революционна организация му е четвърта партия. Същият бе признат в групата общински съветници на Вътрешна македонска революционна организация, в която се изявява като главатар. Потъпкан бе правилото, че Вътрешна македонска революционна организация не се продава и не се купува.

От 2011 година Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив е съпротива на ГЕРБ и по тази причина вкарваше солидна група общински съветници. Вътрешна македонска революционна организация се трансформира в патерица на локалната власт и „ пристана “ на ГЕРБ. Макар да е публично в съпротива, поддръжката от Вътрешна македонска революционна организация, дадена в общинския съвет, за тегленето на два големи заема за община Пловдив, първият – в размер на 40 млн. лв. и вторият – в размер на 50 млн. лв., както и доста гласувания по ползи, Вътрешна македонска революционна организация затвърди клиентелистката си политика към ГЕРБ и осребрява наличието си в Общинския съвет. Оформиха се два центъра на ръководство – общинските съветници, водени от кликата на Вл. Кисьов – Ал. Сиди, от една страна, и  политическото управление, което беше пренебрегнато, въпреки това.

Върхът на пародията бе и извършената неотдавна така наречена „ общинска конференция “. Изцяло режисирана и тайно готова от Ал. Сиди, където от управлението бяха освободени членовете на настоящото политическо управление, потвърдили с преференции, че са получили най-голямо доверие от пловдивчани. Място в него откриха, с дребни изключения, безлични лица, лица, които са в организацията от няколко месеца, и други, които не сме виждали с години. Върхът на „ избора “ бе заместител – ръководителят предприемачът Вл. Кисьов, член от няколко месеца, с никакви заслуги и принос за Вътрешна македонска революционна организация.

Уважаеми съратници,

От всичко изнесено дотук, ние членовете на най-голямата локална организация ВМРО-БНД-МО „ Тодор Александров “, смъкваме политическото си доверие от съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация – БНД  господин Александър Сиди и желаеме неговата оставка.

Също по този начин желаеме да се пререгистрират пловдивските локални организации и да се ревизира членската им маса.

На съображение член 21 от настоящия Устав на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ Организационният съвет да вземе решение за установяване на организационната територия на 16 МИР – Пловдив – град.

Да се назначи служебно управление, което да организира новите избори.

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

24.03.2022 г.                                                                           С почитание,

гр.Пловдив                                                                 Членовете, участвали на Общото                                                                                                 заседание на ВМРО-БНД-МЛАДЕЖКА                                                                                                 ОРГАНИЗАЦИЯ-„ Т.Александров “,                                                                                                  проведено на 24.03.2022 г.                                                                                                           

            Забележка: Декларацията е призната на Общо заседание на локална организация на ВМРО-БНД-МЛАДЕЖКА ОРГАНИЗАЦИЯ -„ Тодор Александров “ – Пловдив, извършено на 24.03.2022 година в наличието на 40 постоянни членове.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР