4-ти февруари наближава, но има ли кой да ни обича?

...
4-ти февруари наближава, но има ли кой да ни обича?
Коментари Харесай

Животът не струва 5 стотинки, ако няма кой да те обича

4-ти февруари наближава, само че има ли кой да ни обича? В това ледено, погубено време, любовта е недостиг, възприятията са на път да изчезнат, влюбените двойки са на косъм да се разделят, тъй като им гръмват главите, или пък тъй като не знаят по кой път да поемат.

Картинката им наподобява толкоз неразбираема, толкоз сива, съвсем като небето през февруари, което изсипва върху главите им части потиснатост...

Ще кажете, че през днешния ден пиша по-различно. Прави сте. Поетът в мен приказва. В този текст няма нито капка журналистическа поза. Просто изливам от себе си като мръсна вода, това което ме трови, а щом трови мен, трови и вас. Защото всички ние сме влюбени и разлюбени, според от функциите ни в спектакъла, наименуван Битие. Защото всички ние чакаме някой да ни обича. Такава е природата ни.

Нима не е по този начин? Нима това не е витално нужен инстикт? Нима това не е развой, равностоен на дишането? Потребността ни да се обичаме, даже когато бъркаме един по отношение на различен. Дори когато се дъним грубо един с различен и си крещим и подхващаме неверни стъпки, а след това съжаляваме. Падаме и ставаме в преспите. Премръзнали. Изгубили посоката. Потъваме.

Какво става тогава, когато я няма непознатата ръка, която да ни издърпа нагоре? Има ли смисъл въобще да се живее? Като самец. Като куче. Или още по-лошо – по сметка. Защото животът е прецакан. Ами, да – прецакан е. И то доста прецакан. С неговите тествания и трудности. С неговите възходи и падения. За къде сме сами в тая стихия? Къде сме тръгнали въобще – какво целим и къде отиваме?

Без обич животът си остава една свещена самотност. Един черен екран. Завиждам на хората, които оцеляват без нея. Това е като да спре тока в болница, където пациентите са на командно дишане. Разбрахте ме.

Още в Библията е казано

1. Ако приказвам с човешки и благ езици, а обич нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.

2. И в случай че имам пророческа заложба, и зная всички секрети и всяко познание, и в случай че имам цялостна религия, така щото и планини да реалокирам, а обич нямам, нищо не съм.

3. И в случай че раздам всичкия си парцел за издръжка на сиромасите, и в случай че предам тялото си на изгаряне, а обич нямам, по никакъв начин не ме ползува.

Говорим си за...
g
5 неточности при лекуването на грипа
b
3 златни правила при грипна зараза
обеци обици празник
Ако те слушам, още те искам... (или за какво обеците са един превъзходен подарък за Свети Валентин)
g
Ако правиш това, значи към този момент си леличка!
4. Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

5. не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,

6. не се радва на неправдата, а се радва дружно с истината,

7. всичко премълчава, на всичко хваща религия, на всичко се надява, всичко търпи.

8. Любовта в никакъв случай не отпада; другите способности, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; познание ли е, ще се приключи.

9. Защото частично знаем и частично пророкуваме;

10. Но когато пристигна съвършеното, това, което е отчасти, ще се приключи.

11. Когато бях дете, като дете говорех, като дете чувствувах, като дете разсъждавах; откак станах мъж, напуснал съм детинското.

12. Защото в този момент виждаме нещата неразбираемо, като в огледало, а тогава ще ги забележим лице с лице; в този момент познавам частично, а тогава ще позная изцяло, както и съм бил изцяло прочут.

13. И така, остават тия трите: религия, вяра и любов; само че най-голяма от тях е любовта.

Реших да ви го припомня. В името на всеобщото богатство. Обичта е всеобщото и всецяло богатство на земята. Тя е Хляба. Не си позволявайте да я изгубите. Особено в случай че я чувствате с костите си. Човешко е да се бърка, божествено е да се прости.

Казах ви всички тия думи не на вятъра. Някой ден вероятно ще разберете за какво. До тогава помнете – изборите са единствено ваши и никой няма право да се намесва в тях. Вашите избори основават вашата реалност.

Действителността не коства пет стотинки, в случай че няма кой да ни обича. Не ми вярвате? – проверете. Има безчет способи да го извършите. И да се уверите, че споделям истината. Любовта е цялата истина. /edna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР