4-има убити и 32-ма ранени мирни жители – това е

...
4-има убити и 32-ма ранени мирни жители – това е
Коментари Харесай

Руски ракетен терор по Западна Украйна, Зеленски обеща „осезаем отговор“


4-има убити и 32-ма ранени мирни поданици – това е към този момент равносметката от съветския ракетен удар по жилищен блок в центъра на западния украински град Лвив. Спасителните работи не престават, екипи на Гражданска отбрана претърсват отломките за още хора, които може да са затрупани под тях.

Украинските управляващи оповестиха, че 3 крилати ракети „ Калибър “ са поразили цивилен обекти, а 7 са били прехванати и унищожени от Противовъздушна отбрана. Ракетите са изстреляни към 3 часа през нощта от кораби и подводници в акваторията на Черно море.

„ Разрушенията са огромни. Над 60 жилището са изцяло разрушени, на някои жилищни блокове просто са им отнесени покривите “, заяви кметът на Лвив Андрий Садови. Около 50 автомобила също са смазани от падащи парчета.

Нападението е най-голямото по гражданската инфраструктура в Лвив от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна предходната година.

Руската страна не разяснява удара по западния град, само че се чака по някое време да разгласи, че свръхточно е поразила боен обект.

Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание „ осезателен отговор “ на съветския ракетен удар:

Последствията от среднощната офанзива на съветските терористи “, сподели той в обява в Телеграм, съпроводена от видео, показващо разрушена постройка. „ За страдание, има починали и ранени. Определено ще има отговор на дейностите на врага. И то осезателен. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР