4.5 млрд. лева са гласувани като бюджет, който като данъкоплатци

...
4.5 млрд. лева са гласувани като бюджет, който като данъкоплатци
Коментари Харесай

Комитова: Караджов трябва да намери 84 укрепени свлачища или ще търсим парите към хазната

4.5 милиарда лв. са гласувани като бюджет, който като данъкоплатци ще даваме за автомагистрала "Хемус ". Казахме истината, че тя ще бъде подготвена през 2024г. в първите 50 км. Към момента са раздадени милиард и нещо по така наречен процедури "ин хаус ". Виждам, че сегашният министър също продължава да работи в същата посока. Живеех с мисълта, че живеем в Европейския съюз, само че в районното министерство имаме две практики - една европейска и една българска. На мен този двоен стандарт не ми харесва. Това разяснява някогашният длъжностен районен министър Виолета Комитова в ефира на "Евродикоф ".

"Това нещо се вижда от нашите сътрудници от Европейски Съюз, че ние вършим едни планове с национално финансиране със занижен надзор. Аз стигам до извода, че по-добре да махнем закона за публични поръчки и да го караме на "ин хаус ". Защо не отменяме Закона за публични поръчки, с цел да имаме въобще ние закон за публичните поръчки ", сподели още Комитова.

"Аз като длъжностен министър прекратих 5-годишни контракти за поддръжки на пътищата. Знаете за стачките на строителните компании, през ден-два стачкуваха против Комитова. Тези митинги се представяха като строителния отрасъл, който чух, че съм ги сложила пред колапс. Тези компании има 5-годишни контракти. Те са сигурни, че ще получават по 1.5 милиарда лв., а по какъв начин поддържат пътищата не го разясняваме. Тези компании си получаваха парите. Имаха искания за работа за милиони, неплатени от Комитова, само че те са си получавали тези пари през декември от остатъците, а внезапно през юли-август желаят тези пари от Комитова. Изостриха доста моите връзки с тези компании. Аз разбрах, че това е политическа офанзива против мен. В една от следващите срещи споделих, че ще извикам притежателите на компаниите, само че те не се явиха ", сподели още някогашния длъжностен министър.

"Министър Караджов има да взема решение доста задания. Договорите по "ин хаус " какво ще ги прави, по какъв начин ще реши казусът с противозаконното строителство по Автомагистрала "Хемус ". Няма по какъв начин да изясни на европейците какво е назаконен градеж, те не схващат, а при нас е в обилие. Целият ВИК бранш е на гърба на министър Караджов. За поддръжката на пътя би трябвало да се създадат нови публични поръчки. Искам да го запитвам, че имаме раздадени от държавното управление на ГЕРБ 188 млн. лв. за подсилване на свлачища, гласоподава се бюджет от публичния съвет и би трябвало да се укрепят тези свлачища, че България ще се срути. Аз дадох късмет да си построят това, за което са взели парите, само че в този момент декември 2021г. двегодишният интервал изтече. Сега той би трябвало да откри 84 укрепени свлачища или ще търсим парите към държавната хазна ", разяснява Комитова.

Припомняме, че Виолета Комитова разгласи, че евентуално ще се кандидатира за кмет на София. "Има жители, които желаят да се кандидатирам, само че аз за себе си не съм решила дали да се кандидатирам. Няма партия зад мен, която да поддържа моите дейности, само че аз нямам политическа поддръжка. Като жител виждам доста недостатъци, като проектант знам, че нещата може да са доста по-добри, а като длъжностен министър видях, че тези неща могат да се случат и с по-малко пари, а не да се раздават пари с чували ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР