39-годишната жена, ограбвала възрастни хора, като се е представяла за

...
39-годишната жена, ограбвала възрастни хора, като се е представяла за
Коментари Харесай

След като е ограбена: Възрастна жена заключва мнимата служителка "Топлофикация"

39-годишната жена, ограбвала възрастни хора, като се е представяла за чиновник на ВиК и " Топлофикация ", е била оповестена за общодържавно търсене. Последните си обири тя е правила, до момента в който е трябвало да бъде под домакински арест.  За схемата и жертвите, описа Владислава Тричкова.

78-годишната Виолета Генчева е измежду ограбените.

„ Качи се на етажа, звънна и нахлу, сподели че идва да регистрира парното. Питах я за какво няма известие, а тя отговори, че някой го е дръпнал “, споделя пенсионерката.

Жената не се показва, само че желае 100 лв..

Ограбената Виолета Генчева

„ За да сложи на радиаторите нови топломери. Вече беше време за това. Четири топломера по 25 лв. – 100 лв. “, показва Виолета Генчева.

Докато е в дома ѝ, мнимата служителка на " Топлофикация ", два пъти моли старата жена да слезе пред входа, с цел да отвори вратата на неин сътрудник.

„ Колега нямаше долу, никой нямаше. Когато ме разкара повторно, разбрах, че е измамничка. Заключих я и я заплаших “, споделя старата жена.

За да излезе от вкъщи, 39-годишната жена връща 100-те лв.. А Виолета схваща, че липсват и 30 лв. от портфейла ѝ.

„ Нахлула в стаята, бръкнала, извадила портмонето, аз го видях в кухнята, отворих и видях, че има единствено 30 лв. в него “, показва Виолета.

Малко по-късно, извършителката на закононарушението е арестувана. Според прокуратурата през предходната година тя е направила три обири за общо над 1400 лв.. На втора инстанция съдът я пуска под домакински арест.

На 21 юни тази година в Софийската районна прокуратура постъпила информация, че обвинената е нарушила постановената ѝот съда мярка " домакински арест ".

Тя е била оповестена и за общодържавно търсене

Обявена е за общодържавно търсене. А до момента в който я търсят, тя продължава да краде.

„ Тази дама прихваща извън на улицата възрастни хора - най-вече дами, към 80-годишни.
Докато ги заблуждава, съумява да открадне парични суми, скъпи движимости и напуща “, разяснява комисар Румен Костадинов – шеф на Шесто РПУ.

В хотелската ѝ стая са открити откраднати часовници, златни украшения, банкови карти

Една от последните жертви на мнимата инкасаторка е 89-годишна жена, която живее в блок в столичния квартал „ Борово “. От дома ѝса откраднати 1000 лева

„ Служителите на „ Топлофикация “ - София легитимират своята идентичност със служебни карти. Отчитането става по строго избран график и те са осведомени съответно за датите. В огромен % от случаите става след сигнал от клиента и уговаряне дневно и час с клиенти. Неговата идентичност може да се ревизира на 0700 11 111, като се уточни името, изписано на служебната карта, и позицията “, разяснява Вирджиния йовчева от „ Топлофикация “ – София.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР