''За намерението на ЧЕЗ да продават се знае много отдавна.

...
''За намерението на ЧЕЗ да продават се знае много отдавна.
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: ЧЕЗ искат да продават от много отдавна

''За желанието на ЧЕЗ да продават се знае доста от дълго време. Това е нещо, което би трябвало да сме асимилирали. Сега въпросът е на кого. При предишния огромен опит за договорка с ''Инерком'', това, което скандализира е, че не можеше да да бъде потвърдено от кое място може да пристигна финансирането. Щом няма метод да покажеш, че си банкируем, а все пак успяваш да си осигуриш финансиране, тъй като тръгваш с 5 милиона, това значи, че имаш пари, които не можеш да обясниш от кое място са'', това съобщи по тематиката ''ЧЕЗ'' и непрестанно настоящата тематика за продажбата на българския бизнес на компанията някогашният министър на стопанската система, енергетика и туризма Трайчо Трайков в студиото на предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''По тази линия нещата в този момент са разнообразни. Тук е мястото да кажа, че аз самият владея акции на ''Еврохолд'', купил съм ги преди 12-13 години. Докато бях министър, нито купувах, нито продавах. Зрителите са длъжни да знаят, че в случай че договорката се получи и акциите на ''Еврохолд'' скочат, аз ще печеля от това. Всеки има право, в случай че не си в позиция да получаваш привилегирована информация или да я получаваш преди другите'', показа Трайков.

''Ако се върнем договорката, чисто финансово нещата наподобяват в пъти по-солидно. Бърз взор върху салдото на ''Еврохолд'', демонстрира, че групата демонстрира активи от 1 милиарда и 400, 500млн. Освен двете банки, които имат мандат за обезпечаване на финансирането, ''Еврохолд'' е извършавала неколкократни нараствания на капитала. Средства явно ще се намерят. Голямото нещо, което си проличава, че липсва в мозайката е опитът с тъкмо подобен бизнес, макар че четох, че самият Асен Христов е нуклеарен физик и тези материи не са му непознати. Важно е да имаш и организационна култура'', разяснява някогашният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР