''Всяка една промяна, особено драстична промяна като тази, която ние

...
''Всяка една промяна, особено драстична промяна като тази, която ние
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов пред ФАКТИ: Бойко го е страх от законно възмездие

''Всяка една смяна, изключително фрапантна смяна като тази, която ние бихме желали да създадем и върху която работим интензивно, довежда до суматоха и боязън не дребна част от хората (това не е единствено у нас феномен), тъй като ги изважда от зоната им на комфорт, от зоната им на познатото. ''Да, бе, той Бойко е неприятен, деспот е, краде ни, бие ни, тормози ни, ма си е нашият. Това си е нашата кочинка, правилно тиня е, но я каква хубава тиня е, нашата тиня си е. Малко насмръдва, но ся... Наше си е, родно е''. Като вица с двата глиста, който ще спестим, щото ще загубим детската публика. А ние желаеме нещо непознато, желаеме промяна, желаеме господство на закона, т.е., законът да се ползва и по отношение на Бойко, и по отношение на заместниците на Бойко, и по отношение на олигарсите. Ама всичките, не по отношение на единствено вашите олигарси и по отношение на нашите, а по отношение на всичките. И по отношение на бай Пешо, който е откраднал две кози на село. Спрямо всички. Това е чужд феномен, неясен декор. ''Сега, аз на следващия ден по какъв начин ще открадна примерно 3 литра бензин, или два болта, или там от каквото работя''. И това довежда до такива неистови писъци''. Така пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Николай Хаджигенов (част от ''Отровното трио'') разяснява някои нападки по отношение на ''Отровното трио''.

''Освен това, откриха ни недостатъци. Вие се коалирате с еди-кой си, пък що не с еди-кой си. Ама, чакайте в този момент, това не е ли наша работа? Отделен въпрос е, че тук се получи малко... Ние поканихме три субекта и в действителност единствените, които демонстрираха предпочитание, ние се коалирахме с тях. Това е. Другите не демонстрираха предпочитание. Въпрос на предпочитание е. Манолова и Изправи се.БГ, тъй като те са мини коалиция също, изявиха предпочитание, а останалите не демонстрираха предпочитание. И по какъв начин това някак си се трансформира в някакъв заплашителен укор против нас? Изведнъж, някак, видите ли - не Бойко Борисов е управлявал в последните 11 години, като че ли не той навря България на последно място във всяко едно отношение, като се изключи корупцията, където сме преди всичко, а видите ли Отровното трио и Мая Манолова са ги създали всички тези неща и ние сме по-опасни от тях? Това е някакъв забавен феномен'', добави юристът от ''Отровното трио''.

''Не съм експерт по тематиката, но някакви странни неща се случват в главата на въпросния коментатор. Тоест, ние жителите, стотици хиляди хора в цялата страна и в целия свят, внезапно се оказахме някакви детски деца, които си играем и положителният бащица ни разрешава кротко да си играем в двора му. В чудноват свят живее този човек, разрешил си сходно изявление. Аз и това съм го пропуснал някак си, по този начин като ви чувам и по-добре'', по този начин адв. Хаджигенов разяснява изявление на Харалан Александров (б.р. представено му от Лили Маринкова), който неотдавна съобщи, че Борисов е оставил протестиращите да се налудуват.

''По време на митингите в последните месеци се случиха неща, които не са се случвали в последните 30 години. Това сме го говорили доста пъти към този момент. Единственото, което не се случи, е, че не постигнахме две от оставките. Едната оставка - тази на прокурора Гешев, не е допустимо да се получи с митинги и ние това сме го знаели постоянно. Влагането му в цел №2 на митинга е символно, тъй като ние сме там поради това. Но ние знаехме, че оставка на Гешев е непостижима с митинги. Това може да стане единствено със законодателна смяна. По никакъв различен метод. За сметка на това постигнахме ужасно доста други неща. И това ще се види и в този момент на изборите, и както виждате Бойко към този момент на джипката не се качва. Не слиза от хеликоптера. Това е боязън, боязън от отмъщение, законно отмъщение, да уточним, че ще изпълнят гащите отново всички проправителствени коментатори. Не единствено аурата му пострада, всичко му пострада. Имиджът му пострада, който беше граден мъчно и много трудно, тъй като по какъв начин градиш облик, пък въпреки и медиен, на интелигентен общественик в лицето на Бойко Борисов. Ми, няма по какъв начин, той явно не е интелигентен и явно не е общественик. Бяха го лустросали, къносали, начервили като турска кадъна, която ще покажат на турския султан и това е. Изглеждаше добре в Ориента, в нашата част на света. По света знаеха, че това е някакъв долнокачествен цирк. Е, в този момент всичките тези смазки и червила ги махнаха и Бойко лъсна по гол гъз, с опрощение за френския, и нещата наподобяват такива, каквито са. Тоест, имиджът на Бойко Борисов умря окончателно. Само това да беше, е изцяло задоволително. Кражбите и продажбите, осъществени от него в продължение на 11-12 години, са към този момент ясно забележими за всички. Имаме задоволително доказателства. Падането на Бойко Борисов на идващите избори на 28 март няма да е единственото проваляне, което го чака. Той ще продължи и ще пропадне на дъното сигурно. Ще си изпие горчивата чаша докрай'', сподели още юристът.

Адв. Хаджигенов маркира и пазаруването на медиен комфорт от страна на държавното управление на Борисов.

''Битка в кална локва... Аз неведнъж през годините, доста преди да нагазя в калната локва, настоявам, че политиката у нас е кална локва и за това сме отговорни ние жителите, тъй като ние допуснахме в политиката да са Пеевски, Гешев, Цацаров, Борисов, Доган. Само тези изброените имена, а те надалеч не са единствените, демонстрират, че политиката по изискване е кална локва. Затова в този момент ще се наложи да влезем ние елементарните жители там, с цел да почистим тази кална локва, да отпушим дупката и да стартира водата да изтича, да се избистри локвата и да се трансформира в язовир'', добави той.

''Бойко, по опция, желае изборите да са 2029 година. Сигурен съм. Президентът упорства да са на първата допустима дата, с което аз съм склонен. Така или другояче никой, с изключение на ГЕРБ, в никакъв случай няма да е подготвен за изборите. Те имат и организации, и структури, и милиарди. Ние, опозицията, няма по какъв начин да бъдем по-готови за избори. 28 март е чудесна дата. Страховете с Румъния са неоснователни. Така или другояче, макар тоталния неуспех в опазването на здравето у нас, (благодаря ти, другарю Борисов, за което) хората у нас към този момент не са толкоз уплашени. Вече има ваксини. Да, вирусът е гибелен, но не тъй като е толкоз гибелен вирусът, а тъй като Бойко открадна и умъртви опазването на здравето. Косвено убива българските жители. Единственият метод да сменим това - да оправим опазването на здравето, образованието и сигурността, е да махнем Бойко, Бойковщината, Гешев и Гешевщината. И може би Доган и Доганщината, знам ли, едно по едно'', разяснява представителят на ''Отровното трио'' проблема с датата за изборите.

''Аз може би на средата на митингите споделих, че за промени в Конституцията не е допустимо без гласовете на Българска социалистическа партия. Харесва ви, не ви харесва, на мен също не ми харесва, само че без техните гласове не е допустимо. Проста математика, обикновена математика. Знам, че това на Бойко и сподвижниците му им е комплицирано. И незабавно запитвам, тъй като съм противен углавен юрист. Добре, решаваме, че ще вършим промени. Постигаме единодушие и с Българска социалистическа партия, и с всички останали, и в този миг Движение за права и свободи, те са Движение за права и свободи, вземат решение, че желаят да се включат в смяната на Конституцията, да гласоподават против себе си и против Гешев. Какво вършим? Ще кажем: ''Не, не вашите гласове няма да ги вземем''. Дори да беше допустимо, а то не е'', съобщи още той.

''Промени в Конституцията ще има, ние ще ги постигнем'', безапелационен бе адв. Хаджигенов, който повтори тезата си отпреди, че Движение за права и свободи е най-умният състезател на политическата сцена у нас. Той означи също, че обединения с ГЕРБ и Движение за права и свободи, в каквато и да е форма, са изключени. ''Ако те решат да гласоподават за правосъдна промяна, за смяна на модела ''главен прокурор'' и така нататък, ще вземем техните гласове на драго сърце. Ние българските жители. Не политическа групировка, не коалиция. ние българските жителите желаеме смяна на Конституцията, и то по този начин, че да премахнем Гешев и Гешевщината и да имаме работеща прокуратура'', разясни юристът.

''В лицето на Движение за права и свободи имаме най-умния и рисков зложелател, политически. И това се вижда през годините. Те в никакъв случай не са излизали от властта, без значение дали са били директно в нея. В множеството пъти те не са директно във властта. Но както виждате, единствените, които в никакъв случай не се клатят, каквито и тайфуни да има по пътя в политическото пространство те не се отразяват на Движение за права и свободи по никакъв начин. Движение за права и свободи нарастват, сплотяват се, окрупняват, събират доста повече запаси. Чудесен образец е с пристанището, което купиха, и с ТЕЦ-а. Платиха пазарна цена, в случай че не ме лъже паметта. Не като Пеевски. От една страна имаме ''белия'' Доган и въпреки това имаме ''черния'' Пеевски. Докато единия граби, другият заплаща пазарна цена и, забележете - по-късно, за разлика от Пеевски, работи мъдро. Пуснаха единия казан, махнаха мръсното произвеждане, направиха го на газ. Следващото нещо, което направиха, е пристанището. Следейки модела на Движение за права и свободи, ненапразно аз споделям, че те са извънредно интелигентен и рисков съперник. Най-вероятно това пристанище ще ''глътне'' пристанището на Варна и като размери, и като обороти, и като работа. Това ги прави извънредно рискови и аз по тази причина натъртвам на тези обстоятелства, тъй като би трябвало да се знае, би трябвало да се има поради. Защото различен подобен политически съперник няма. От другата страна са ГЕРБ. Ми, те са интелектуални пигмеи във всеки един смисъл на думата. Не политически, интелектуални пигмеи са. Какво тъкмо да им съпоставяме на тях с Движение за права и свободи или с каквото и да било? Те, както виждате, се пробват неистово да устискат още един ден на власт и нищо повече'', показа адв. Хаджигенов.

Той не счита, че ''Има подобен народ'' и ''Демократична България'' биха се коалирали с ГЕРБ, въпреки и да съществува такава опция.

''Социалистите... Това е странна отживялост по метода, по който наподобяват сега. У нас - за положително или неприятно, има ужасно доста хора, които са с леви убеждения. И които не виждат нищо друго, с изключение на Българска социалистическа партия. Което е неточност. Българска социалистическа партия се ръководи като трен по нанадолнището без машинист на него. По мое мнение. Те не реализират нищо, не вършат нищо свястно, дребно се заяждат с тоя и с оня и, забележете, гласоподават със статуквото. По всички значими тематики, Гешев в това число, Българска социалистическа партия са ''за'' и са вътре с ГЕРБ. Сега, като ги настъпиха и тях, започнаха да попискват, но не реват. Не правят нищо свястно. Така че съгласно мен хората с леви убеждения би трябвало да се огледат и да намерят друга опция отвън Българска социалистическа партия. И да, математиката споделя, че без Българска социалистическа партия, фрапантните промени, които ние желаеме, не са вероятни. Така че, откакто влезем в Народното събрание, ще би трябвало да приказваме и с Българска социалистическа партия естествено. Нещата са такива, каквито са, и те не са по никакъв начин приятни. И да, Движение за права и свободи са кофти състезател. Умни са, положителни са, богати са, имат доста повече от нас. Страшен съперник са. Това би трябвало да се каже занапред. Не е ужасно, не боли'', сподели експертът по наказателно право, запитан от водещата за Българска социалистическа партия.

Водещата ''извади на масата'' и констатацията на вътрешния министър Христо Терзийски, че на митингите не е имало никакво полицейско принуждение по отношение на жителите. Адв. Хаджигенов, от своя страна, разяснява по този начин: ''Това е следващият вътрешен министър, който аз бих пратил да пасе патките. Ама не бих му дал повече от три, тъй като ще се се затрудни с тях и на интелектуално, и на професионално равнище. А в Министерство на вътрешните работи сега от приблизително управително равнище нагоре несъмнено няма нито един, който да има даже базово разбиране от право. Това е причина, заради която приказват такива феноменални нелепости. По време на митингите, за тези 116 дни, в които аз бях там всеки Божи ден, мога да изброя, имам лист с куп закононарушения, осъществявани от Министерство на вътрешните работи против протестиращите жители в продължение на 116 дни. При съществуване на една правова страна и на същински основен прокурор, не на Гешев, или изобщо работеща прокуратура, този вътрешен министър щеше да дава изявленията, но от килията. Както и заместниците му, както и управлението на Столична дирекция на вътрешните работи. И нямаше да са единствените. И не, апелирам ви се, това не е опасност, това е справедлив факт, обективната истина е това. Дори в в този момент настоящия Наказателен кодекс има закононарушение против политическите права на жителите, правото на кротичък митинг. И тъй като тук се спекулира доста постоянно, тъкмо както със Сорос, това, което направиха на 2 септември Министерство на вътрешните работи, а точно позволиха и може би съорганизираха нахлуването на хората с бомбичките, с металните пръти и винкелите, по-късно ги пуснаха да си излязат откакто направиха свинщината си, това е съучастничество в закононарушение. Това стана с Министерство на вътрешните работи. Без тях не беше допустимо.''

Юристът е убеден, че протестиралите жители, макар пандемичната конюнктура, ще излязат да гласоподават.

''Няма да има неуспех на политическата система у нас. Тя в действителност работи, въпреки че работи погрешно и недъгаво, щот възпроизвежда такива като ГЕРБ. Тя ще може да направи този път това, което би трябвало да направи. Ще прескочим един стадий от политическото развиване и в този момент ще имаме пъстър парламент, ще имаме голям брой партии, които няма да имат никакъв различен избор, с изключение на да работят дружно за първи път в полза на жителите и гласоподавателите, а не в личен интерес. Щото другояче този модел - еднопартиен, двупартиен, трипартиен, виждате какво възпроизвежда. Те се схващат между тях, дават на изборните по едно кебапче в деня на изборите и това е. Сега обаче нещата се трансформираха внезапно.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР