''С колегите от Гражданска Платформа за пореден път осъждаме ЦИК

...
''С колегите от Гражданска Платформа за пореден път осъждаме ЦИК
Коментари Харесай

Граждани отново осъдиха ЦИК

''С сътрудниците от Гражданска Платформа за следващ път осъждаме ЦИК за блокираното електронно гласоподаване и за подигравката с жителите, наречена пътна карта''. Това написа във Facebook адв. Петър Славов, част Гражданска Платформа и Клуб " Просперитет ".

Особено радостно за очите на това правосъдно решение на Административен съд-София град е, че е ОКОНЧАТЕЛНО и е постановено по измененията " ДаниКирилов " в ЗДОИ, с които бе отстранено обжалването на първоинстанционните решения пред Върховния съд. И в този момент ЦИК няма да могат да мотаят и ще би трябвало веднагически да го изпълнят!
" С техните камъни по техните глави ", доста тъкмо го е споделил народът!'', написа още адв. Славов.

''А ето и въпросите, които зададохме предходната година при започване на пандемията и на които ЦИК по този начин и не отговори, само че ще им се наложи да го създадат в този момент! Да, същата тази ЦИК, в която някои от медиите научили, че трябвало да се имунизират преди идните избори.

Повече от явно е, че в случай че властта и подопечната ѝ ЦИК не бяха мотали с години реализирането на въведеното от нас и сътрудници през 2016г. в 43-то Народно събрание електронно гласоподаване, в този момент и българите в чужбина, и доста наши сънародници под карантина, или възпрепятствани по различен метод, щяха да могат безпроблемно да упражнят правото си на глас!

- Готов ли е софтуерът и призната ли е пътната карта в законовия период до 31.03.2020 година за отдалечено електронно гласоподаване, респективно за пробното такова и налице ли са отлики?;

- В какъв период ще се проведат заложените в §145, ал.1 от ЗИД на ИК три опита за тестване надеждността на системата?;

- В какви периоди ЦИК ще има подготвеност за действително въвеждане на отдалечено електронно гласоподаване за всички български жители – както на територията на страната, по този начин и в чужбина?;

- Какви са #възможностите за даване на създадения софтуер/система за електронно гласоподаване на държавни институции като Народно заседание, Министерски съвет и други, с оглед осъществяване на законовите им отговорности и непрекъсване на работата им в сегашната усложнена обстановка на пандемия и оповестено изключително
състояние?

- Традиционно най-затруднени при гласоподаване са българите в чужбина. Включва ли „ пътната карта “ вид за поетапно въвеждане на Д. в чужбина и на какъв стадий е подготовката за електронно гласоподаване от район/и/ „ Чужбина “?'', гласят въпросите на Гражданска платформа.
Снимка: Фейсбук/адв. Петър Славов  Граждани още веднъж осъдиха ЦИК

Снимка: Фейсбук/адв. Петър Славов  Граждани още веднъж осъдиха ЦИК

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР