''Подобна пандемия няма как да остави България незасегната, тъй като

...
''Подобна пандемия няма как да остави България незасегната, тъй като
Коментари Харесай

Икономист: Подобна пандемия няма как да остави България незасегната

''Подобна пандемия няма по какъв начин да остави България незасегната, защото даже и в случай че се абстрахираме от забранителните ограничения за заведения и заведения за хранене и така нататък, въпреки всичко България има доста отворена стопанска система и тя е интегрирана към международни вериги на предлагането и даже единствено по тази линия да се фокусираме, щеще да има резултат. Но към това прибавяме страха за пътуването, рисковете за туристическия сезон. Всичко това е обикновено да докара до опасности за стопанската система и бюджета'', това съобщи икономистът от Института за пазарна стопанска система Калоян Стайков в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

" За първи път в Европа всичко е доста интегрирано. Не единствено финансови потоци, икономическа активност, пътувания и така нататък, само че сега имаме доста по-децентрализирани стопански връзки. Един артикул, който се създава в Германия или във Франция, неговите съставни елементи идват в доста други страни и цялата тази интегрирана икономическа връзка за първи път е толкоз силна'', означи Стайков.

''Предложенията на държавното управление към момента са на равнище разискване. Това, което е минало на гласоподаване в Народното събрание е към този момент закон, само че то е много нищожно откъм стопански ограничения. Това, което държавното управление разисква сега са икономическите ограничения, което ние не сме видели и са в две направления. Едната е обезпечаване на отчасти финансиране от страната за работодателите до 60%, като останалите 40% би трябвало да се обезпечат от работодателя. Тази мярка е, с цел да се запазят работните места'', съобщи още икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР