''Не, не са спекулативни, защото китайската държава взе много остри

...
''Не, не са спекулативни, защото китайската държава взе много остри
Коментари Харесай

Богомил Манчев пред ФАКТИ: Безпокоя се за реализацията на АЕЦ Белене

''Не, не са спекулативни, тъй като китайската страна взе доста остри ограничения против епидемията, заради числеността на страна, която е. Ако не бяха се взели такива ограничения, следствията щяха ужасяващи'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ ръководителят на Български атомен конгрес Богомил Манчев. Той разяснява прогнозите за криза на международната стопанска система, произлизаща от вредите, които ѝ нанася коронавирусът.

''Това наложи доста производства, които зареждат... те са като първоначални източници на детайли, елементи за всевъзможни промишлености, като започнете от автомобилна промишленост до фармацевтика, хранителни добавки, текстил и така нататък, тъй като доста тъкани се създават там и се дават на идващите предприятия да ги работят. Те от няколко месеца, тъй като градът, който пострада е многомилионен (бел. ред. засяга Ухан), той е 15 или 20-милионен град, доста заводи стопираха. Това накара извънредно доста фабрики да преустановят работа в самия Китай, непознати. Като японски, западноевропейски, в това число и американски заводи и фабрики са спрели да работят. Това накара доста заводи, по-точно междинен и дребен бизнес, който е подвластен от техните доставки, в България да изпитва остра потребност от първични материали и материали, с които да работи, или известно време да не работи.

Това продължава, то е пълзящо. Още не е свършило, то е почнало единствено. Китайска централна банка сподели, че продуктът за тези няколко месеца, националният артикул е понижен с 30% за Китай. Той може да е за половин година, или за три, или за четири, или за пет месеца, само че 30% на тази голяма стопанска система, която прави брутен артикул, в безспорна стойност, над 13-14 трилиона $, има доста съществено събитие, което се случва. То ще бъде обезщетено, само че изисква време'', продължи Манчев по тематиката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР