''Моловете бяха затворени не заради магазините в тях, а защото

...
''Моловете бяха затворени не заради магазините в тях, а защото
Коментари Харесай

Икономическият министър: Само по мярката „60/40“ сме спасили 250 000 работни места

''Моловете бяха затворени не поради магазините в тях, а тъй като се употребяват като паркова среда за разходки''. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Дали ще има разхлабване на ограниченията у нас ще стане ясно след четвъртък – 17 декември, когато здравният министър и всички останали министри ще показват анализите си, посочи Борисов.

Според него ограниченията у нас са били навременни и решението е взето на база интернационален стандарт – 600 болни на 100 000 души население. На други места в Европа стигнаха до този индикатор по-рано, добави министърът.

Той ще се бори зимния сезон да го има и заведенията за хранене към хотелите да работят, въпреки и единствено за кетъринг.

Българската стопанска система има пет фронта, в които се оправя добре, един от тях е равнището на безработицата, разгласи Борисов.

По думите му растежът на безработицата при започване на декември е бил предстоящ като резултат от новите ограничаващи ограничения и все пак равнището ѝ е по-ниско от междинното за Европейски Съюз.

Само по мярката „ 60/40 “ сме избавили 250 000 работни места, регистрира министърът на стопанската система.

Борисов разгласи още, че се чака в сряда Министерският съвет да гласоподава плана за основаването на държавни бензиностанции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР