''Много съм щастлив, че това посещение на папата се осъществи,

...
''Много съм щастлив, че това посещение на папата се осъществи,
Коментари Харесай

Кирил Топалов: Неслучайно папата посещава България и Северна Македония заедно

''Много съм благополучен, че това посещаване на папата се реализира, това е в действителност едно огромна доверие към нашата политика. Папата оцени толерантността на нашата външна политика. Показахме мъдрост към Северна Македония и дадохме евроатлантически път. Това се оцени от папата и докара до решението той да посети и България, и Северна Македония. Този комплект не е инцидентен, демонстрира обръщение, че би трябвало да живеем дружно.'' Това разяснява в ефира на "Тази заран " по бТВ проф. Кирил Топалов, дипломат на България във Ватикана.

Според него е нямало рецензия от страна на папата към мигрантите и младежите. "По начало папата е угрижен към младите и те са негов приоритет. Това е един човек модернизатор, който реформира Ватикана главно. Неговата политика към мигрантите е една и съща от началото на понтификата му, с едно изключение – когато връхлетя Ислямска страна, той от Албания сподели: Силата би трябвало да бъде спряна със мощ, мигрантите би трябвало да се преценяват с културата на приемащите ги - т.е. той реализира много балансиран метод ", сподели Топалов.

Той не разяснява отсъствието на Българската православна черква от молитвата за мир, само че описа, че е разговарял с много от представителите на другите религии и те са били меко казано много учудени, че БПЦ не беше там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР