''БСП много бързаше да се оттегли от властта, а СДС

...
''БСП много бързаше да се оттегли от властта, а СДС
Коментари Харесай

Красимир Премянов пред ФАКТИ: Прокуратурата никога няма да е водеща институция

''БСП доста бързаше да се отдръпна от властта, а Съюз на демократичните сили доста бързаше да влезе в нея неподготвена и резултатът не е добър. Според мен доста шансове за този преход, който се организира, а съгласно мен моделът му беше погрешно дефиниран, бяха изгубени. Защото мощни, мощни и изключителни предприятия бяха унищожени и разпродадени за жълти стотинки. Предприятия, купувани с парите на целия народ. Аз за това скърбя. Предприятия с по 100, 120-годишна история ги няма''. Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Красимир Премянов, някогашен ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия, а през днешния ден юрист и ръководител на Съюза на тракийските сдружения.

''Корабостроителен цех, Български морски флот, това трябваше да се запази, тъй като щеше да бъде потребно за цяла България, без значение от нейната икономическа и политическа система. Тоест един от дефектите на Прехода беше абсолютизирането на приватизацията, без да има надзор по нея, с цел да съхраним работни места, пазарни ниши, индустриален капацитет и хора, които вършат това произвеждане. Оказа се, че има доста практични хора, които реализираха своите резултати. Купиха и унищожиха. Извлякоха някакви изгоди и изгоди, само че цяла България загуби. Същото се отнася и за промяната в земеделието. Думата разпродажба е мръсна дума, а тя стана при нас водеща за промените в селското стопанско'', продължи Премянов със спомените си от първото десетилетие на Прехода.

''Другото. Банка, която освободихме от неприятни заеми, външнотърговската банка, по-късно наречена Булбанк, тя имаше над 700 милиона активи, а ние я продадохме за 300 и няколко милиона. Не по времето на социалистите. Това са доказателства, че този преход вървеше в неправилна посока от позиция на стопанската система и от позиция на обществените аспекти на тази икономика'', добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР