''Аз, ако съм собственика, бих излязъл да кажа: ''Аз се

...
''Аз, ако съм собственика, бих излязъл да кажа: ''Аз се
Коментари Харесай

Румен Петков пред ФАКТИ: Бойко Борисов е зависим от Горанов

''Аз, в случай че съм притежателя, бих излязъл да кажа: ''Аз се споделям Иван, парцелът е мой, точка. Построил съм го с такива пари. Точка. Сега, не разбирам любознанието на Румен Петков, само че аз съм индивидът, аз съм притежателят, аз съм го построил с двете си ръце, трима хамали бях взел и двама приятели''. Но да се мълчи по този въпрос съгласно мен е, по какъв начин да кажа, и грозновато, и глуповато, тъй като това злепоставя институциите в България. То ги злепоставя пред българските жители. Усещането е ''някой нещо крие''. И откакто този някой нещо крие, значи там несъмнено стои човек с непристойно огромна власт и с обичайно ниски приходи, които не му разрешават да построи такова нещо и да живее в него. А е доста елементарно. Аз не мисля, че ще се заложи там някой да снима, че влезе министър Х или министър Y. Но отново споделям, мълчанието е по-лошо от крясъка, в случая'', това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ водачът на АБВ Румен Петков, който преди два дни се снима пред къща, за която има подозрения, че е строена за финансовия министър Владислав Горанов. Именно по тази тематика са уводните на някогашния вътрешен министър.

Освен от основния прокурор, Румен Петков желае отговор и от министър-председателя Борисов: ''Министър-председателят да излезе и да каже: ''Аз нямам министър, който е стъпвал там''. Но го допускам, че няма да излезе. Той лъже доста, само че чак толкоз съгласно мен не би рискувал. От общинарите евентуално бихме получили (отговор), тъй като там въпреки всичко несъмнено има адресна регистрация, позволено е строителството на някой. Аз нямам подозрение, че кметът на Самоков би дал отговор, в случай че бъде запитан. И аз ще го запитам, в случай че примерно още два-три дни това неуместно безмълвие продължава. Но когато в нашата страна е обикновено министърът да живее някъде и да не си заплаща наема, ми, че примерно в този момент в навечерието на 24 май аз желая да се обърна към нашите студенти, които живеят в България. Ако желаете да имате бъдеще на министри, не си плащайте общежитията. Това е процедура, която министър-председателят Борисов толерира и аз съм сигурен, че в случай че вие не си плащате общежитията, той ще прояви схващане към вас. Иначе би било двоен стандарт - студентът да си заплаща общежитието, а министърът да не си заплаща наема. Когато в съзнанието на един министър думата ''наем'' е чуждица, изводите, които си вършат нашите сътрудници за нас са, да бъдат по-обран, грозни. И го споделям не като размишление, а като резултат на диалози с наши партньори'', продължи Петков.

Според него министър председателят Бойко Борисов има манталитета да уволнява по няколко министри едновременно, с което някогашният вътрешен министър искаше да каже, че в даден подобен миг и Горанов може да се раздели с поста си на министър на финансите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР