38 обитатели на следствения арест, който се намира в корпуса

...
38 обитатели на следствения арест, който се намира в корпуса
Коментари Харесай

Авер на Малката Рижа вдигна бургаския арест на бунт

38 жители на следствения арест, който се намира в корпуса на Бургаския затвор, са оповестили гладна стачка. Още в понеделник 16 арестувани са срещнали управата с желанията си. Във вторник към тях са се включили още 22-ма, оповестява "Флагман ".

Те обяснили решението си като знак на митинг, че вечер им стопират тока в 22 часа и настояват, че поначало тогава се спирало електричеството единствено на наказаните пандизчии.

Задържаните се оплакват още от неприятна храна и битови условия.

В тесни килии от няколко квадратни метра били затвор били държани по 5-6 индивида, принудени да правят естествените си потребности в кофа. на всички места било цялостно с дървеници. с цел да беседват по телефона с околните си, арестуваните трябвало да купуват сим-карти, които имали единствено 5 импулса, т.е. по-малко от минута време, настояват техни близки.

„ Спираме им тока в контактите от 22 часа вечерта до 6 сутринта, тъй като по този начин е по нормативна база. Ние сме длъжни през този 8-часов интервал да им осигурим време за сън.

От друга страна е записано, че арестуваните под стража могат да слушат радио или да гледат телевизия единствено от 6 сутринта до 22 ч. вечерта, в противоположния период “, съобщи шефът на Бургаския затвор старши комисар Бранимир Мангъров.

На свиждането през уикенда 28 индивида от ареста са получили колета с хранителни артикули. След оповестената гладна стачка пък няколко от жителите на ареста почнали да пазарят от лафката на пандиза. Само в понеделник и вторник те създали покупки за стотици левове. Един купил 5 опаковки по 200 гр сирене.

Междувременно през днешния ден почнали отводи от протестни дейности, като все още общо 7 души са се отказали от оповестените планове да гладуват.

Един от главните основателя към протестни дейности е Методи Гергов, попадал и различен път в следствения арест. Методи даже разгласява фотоси от пандиза дружно с рецидивиста Симеон Стоянчов-Малката Рижа при предходния си престой зад решетките.

Точно преди стачката, в неделя вечерта, откакто надзирателите спрели тока, Методи почнал да блъска по решетките и да основава напрежение. Наложило се чиновниците на реда на усмиряват арестанта.

Според близки на задържаните, същата вечер Методи се почувствал зле и желал помощ. В килията му влезнали осем униформени и му нанесли побой.

Припомняме, че Методи Гергов от Свети Влас е с непрекъсната мярка „ задържане под стража “ от края на юли, когато бе задържан дружно със собствен приятел за грабеж на фризьорски салон.

Преди две години Методи се прочу поради бруталните гаври с мъж. Гергов бе отвлякъл несебърски наркодилър, който съблече чисто гол и накара да прави фелацио на вибратор. Гаврите му траяли повече от 6 часа, а по-късно Гергов го предиздвикал да напише лист с всички дилъри, които работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР