38 минути са били необходими на Хавайските власти, за да

...
38 минути са били необходими на Хавайските власти, за да
Коментари Харесай

Фалшива тревога за приближаваща балистична ракета предизвика паника на Хавайските острови

38 минути са били нужни на Хавайските управляващи, с цел да уведомятн популацията, че паниката за приближаваща балистична ракета е подправена.

Тревогата била подадена от чиновник в локалния клон на ръководството за изключителни обстановки, който натиснал неправилен бутон. Около 8 часа сутринта локално време до мобилните телефони на хората било пратено известието: " Заплаха от балистична ракета, идваща към Хавай. Потърсете неотложно леговище. Това не е обучение ".

Губернаторът на Хавайските острови Дейвид Иге се извини за грешката: Това, което се случи, е изцяло недопустимо. Голяма част от нашата общественост тук беше наранена от него. Съжалявам за болката и объркването, които всеки може да е изпитал. Много съм ядосан и отчаян поради случилото се.

От Хавайската организация за ръководство на изключителни обстановки дадоха обещание, че сходна обстановка повече да няма да се повтори: Поемам отговорност за случилото се. Моят екип направи неточност. Проучваме въпроса, с цел да се погрижим това да не се случи още веднъж, сподели Верн Мияги от Хавайската организация за ръководство на изключителни обстановки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР