38-годишният Благовест Ас. и 30-годишният Ангел А. са предадени на

...
38-годишният Благовест Ас. и 30-годишният Ангел А. са предадени на
Коментари Харесай

Съдят двама за грабеж, придружен с побой

38-годишният Благовест Ас. и 30-годишният Ангел А. са предадени на съд от Окръжната прокуратура във Варна за обир в съучастничество, съпроводен със междинна телесна щета за ограбения. За Благовест закононарушението по член 199, алинея 1, т. 3 и 4 от Наказателен кодекс е осъществено и в изискванията на рисков рецидив.

38-годишният обвиняем научил, че Редван Ч. си търси жена за полови контакти. Решил негова позната да откри контакт с мъжа за да бъде ограбен. Предоставил й СИМ-карта, дал й указания и я предиздвикал да позвъни на мобилния телефон на Редван. По предварителния проект на Благовест младата жена и Редван си създали спогодба за среща във варненското село Гроздьово на 14 декември 2019 година вечерта. Мъжът дошъл с джипа си, а дамата му споделила да излязат отвън селото, в посока местността Шерба. Редван не знаел, че след тях ще се движи колата на Благовест, която управлявал Ангел.

На Шерба нароченият да бъде ограбен спрял джипа си. За да стимулира свидетелката за полов контакт, той й посочил сумата от 1200 лв.. Привидно тя се съгласила и мъжът се трансферирал на задната седалка при нея. Малко по-късно двамата подсъдими се доближили до джипа, отворили по едно и също време двете задни порти. Свидетелката била изведена от колата, а Благовест, който носел железна водопроводна тръба, и Ангел почнали да нанасят удари на Редван.

Мъжът бил изведен от колата си и побоят траял, като Благовест го удрял с металната тръба. Ударил го в дясната подбедрица, което довело до строшаване на крайници му. Издърпали със мощ ключовете на джипа и айфон 6, какъвто употребил жертвата, и наличните 1200 лв.. За да не може да кара, била срязана и гумата на колата му. Част от парите Благовест дал на съучастника си Ангел. Раненият съумял да се добере до джипа си. Нямал ключове, нито мобилен телефон. Оставил колата с включени фарове. Малко по-късно подсъдимите изпратили при ранения Редван очевидеца Ю.Г., който го качил в персоналния си автомобил и го закарал в дома му във варненско село. Докарали от гората и джипа на Редван. Била известена полицията.

Пострадалият бил отведен за лекуване във варненска болница.Там било открито, че е със строшаване с разбъркване на фрагментите на костите на дясната подбедрица. Счупването затруднило придвижването му за интервал от четири месеца. Съдебнооценителната екскпертиза по формираното наказателно произвеждане открила, че отнетите движимости и пари са на стойност 1662 лв.. Сумата била възобновена от подсъдимия Ангел А., който се признал за отговорен и изразил страдание за стореното. 38-годишният Благовест, който е неведнъж осъждан и сега е в пандиза в Бобов дол за друго закононарушение, отказал да дава показания.

Предстои делото против двамата подсъдими да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, могат да получат санкции от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР