38 400 къса /1920 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители

...
38 400 къса /1920 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители
Коментари Харесай

1920 кутии цигари, укрити в палети с риба, откриха на ГКПП Капитан Андреево

38 400 къса /1920 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

На 28.09.2018 година, към 2 часа след среднощ, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митническите чиновници водачът, ирански жител, показва постоянни документи за транспортираната стока - замразена риба. Камионът е селектиран на база разбор на риска за инспекция с рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в товарното помещение. При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват, че долната част на палетите, където са кухините, са запълнени с 1920 кутии безакцизни цигари от марката " MM slims ".

Контрабандните цигари и камионът, послужил като средство за осъществяване на нарушаването са арестувани. На водача е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули без знанието и разрешението на митническите органи.

За деветте месеца на годината митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали 21 223 593 къса цигари.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР