37-годшният Владимир Стоянов, познат като Владо Плацентата, ще бъде съден

...
37-годшният Владимир Стоянов, познат като Владо Плацентата, ще бъде съден
Коментари Харесай

ТЕМИДА СПИ: Съдят Владо Плацентата, който преби акушерка, само за лека телесна повреда

37-годшният Владимир Стоянов, прочут като Владо Плацентата, ще бъде съден единствено за нанасяне на лека телесна щета на доктор Албена Гагова от АГ-болница "Шейново ".
Така той ще получи най-леката допустима присъда, макар че пострадванията на гинеколожката са по-тежки, обявиха от отбраната.

Днес Софийската районна прокуратура внесе в Софийски областен съд обвинителен акт против Стоянов за закононарушението, което беше осъществено на 1 юли 2017 година в постройката на болничното заведение. Около 12.40 часа, на междустълбищна площадка на втори етаж, посредством нанасяне на удар в региона на главата на лекар Албена Георгиева Гагова, й е предизвикал лека телесна щета.

Тя се показва в мозъчно разтърсване, строшаване на носните кости без дислокация на фрагментите и разкъсно-контузна рана на горната джука, осъществили медикобиологичния симптом „ ВРЕМЕННО РАЗСТРОЙСТВО НА ЗДРАВЕТО, НЕОПАСНО ЗА ЖИВОТА, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

В обвиняването е посочено, че телесната щета е породена на медицински експерт – ординатор акушер-гинеколог, при и във връзка на службата и функционалността му. За това закононарушение се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 5 години.

Защитата на доктор Гагова обаче заяви, че прокуратурата е отказала повторна съдебно-медицинска експертиза с присъединяване на експерти невролог и реаниматор.
Не е почетено и настояването да се изиска медицинския документ на Спешната помощ в деня на случая, който разказва положението на потърпевшата лекарка.

„ Самото наказване е напълно друго, а и предварителната защита, която се чака при самата присъда на това лице – с изключение на персоналното по отношение на него, че ще бъде осъден, ще повлияе и в самото общество, че надали не всеки може да си бие и след това да си дава отговор за по-лекички неща, в сравнение с това, което фактически се е случило “, разяснява юристът на доктор Гагова – Иван Петров, пред bTV.

Владимир Стоянов стана прочут с прозвището Владо Плацентата, тъй като повода да удари лекарката бил нейният отвод да му даде плацентата на новороденото му бебе. След удара той избяга и се укри, само че часове по-късно бе арестуван. Мъжът остана в ареста до края на август, когато беше освободен с мярка "подписка ".

Той отхвърля да е удрял доктор Гагова, като се стимулира с това, че няма видеозапис, който да го потвърждава. Той даже опита да трансферира напълно виновността върху нея.

„ Не се усещам отговорен. Не съм направил нищо неприятно на никого. Доколкото разбирам, хора са видели скандал, само че не са видели пердах. Мисля, че родителят е бил сърдит.Въпросът е дали доктор Гагова е нападнала този родител? Може тя да е знаела, че там няма камера и да го е нападнала в тил на стълбите и той да се защитил. ", съобщи наскоро Стоянов, който чака да му бъде изплатено обезщетение и прокуратурата да му се извини.

Междувременно той беше арестуван и за владеене на нелегално оръжие, само че още веднъж освободен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР