37-годишният Росен Андонов, който e експерт по сигурност и информационни

...
37-годишният Росен Андонов, който e експерт по сигурност и информационни
Коментари Харесай

Експерт по сигурност и информационни технологии води листата на партия МИР във Велико Търново |

37-годишният Росен Андонов, който e специалист по сигурност и осведомителни технологии, е лидер на листата за претенденти за народни представители на партия МИР във Велико Търново.

Той е приключил Професионална гимназия – Горна Оряховица, сертифициран IT експерт – „ Омега електроникс “ – София и има приключени курсове в региона на ръководство на финансите. Член е на Обществения съвет към ЦИК като представител на Сдружение ПАМЕТ и член на Националния съвет на партия МИР.

„ Един от главните цели на партия МИР е построяването на работещо и дейно електронно държавно управление. Само посредством настоящо електронно държавно управление ще може да се облекчи административната тежест за бизнеса и жителите, както и ще се понижи доста корупцията в България. Факт е, че за построяването на електронно държавно управление през последните години бяха изхарчени най-малко 200 млн. лева, само че все пак то към момента не работи. В момента, в който се построи електронното държавно управление, 70% от потребителите на интернет в България ще употребяват услугите му, което на процедура ще трансформира страната в електронна, ефикасна и транспарантна страна “, съобщи лидерът на листата на партия МИР във Велико Търново Росен Андонов.

Той акцентира, че различен приоритет за партия МИР е електронното опазване на здравето посредством което ще се решат редица проблеми и доста ще бъдат улеснени всички пациенти и лекари.

„ Електронното държавно управление освен ще облекчи бизнеса и жителите, само че и ще направи изцяло транспарантна всяка една власт, тъй като нейните стъпки няма да останат както до момента незабелязани. Именно за това още в първите дни на новото Народно заседание партия МИР ще внесе и ще упорства да се одобри Стратегия за електронно държавно управление с ясно написан времеви проект за деяние на неговата реализация. Развитието на интерактивността сред администрацията от една страна и жителите и бизнеса от друга, е един от главните цели на който следва да се обърне внимание през идващите години, с цел да може България да стане част от електронна Европа “, съобщи още Росен Андонов.

Той предложи също по този начин да се сътвори Национален фонд за предпазване на културно-историческото завещание на България.

„ Чрез основаването на Националният фонд за предпазване на културно-историческото завещание може ще се помогне за запазването на културно-историческото и духовното завещание на България. За нас от партия МИР основополагащи етични правила и полезности са моралът, нравствеността, християнските добродетели и гражданският национализъм – обичта и дългът към нацията, разбирана като общественост на всички български жители, само че също по този начин и като териториална еднаквост, език, природа и страна. Именно по тази причина освен ще работим за основаването на Национален фонд за предпазване на културно-историческото завещание на България “, съобщи лидерът на листата на партия МИР във Велико Търново Росен Андонов.

Той е основател и уредник на отбрана правата на жителите в област Велико Търново по силата на Закон за достъп до социална информация, като е провел редица запитвания към общините и според Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление.

Избори 2021

Платено наличие

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР