37-годишната Меган Маркъл и 34-годишният британски принц Хари, които от

...
37-годишната Меган Маркъл и 34-годишният британски принц Хари, които от
Коментари Харесай

Скандални разкрития около бременността на Меган Маркъл

37-годишната Меган Маркъл и 34-годишният английски принц Хари, които от няколко дни са на публично посещаване в Бристол, в този момент се готвят интензивно за раждането на първото си дете. То би трябвало да се роди тази пролет.



Близък до кралското семейство издаде друго скандално разобличаване, обвързвано с бременността на актрисата раждането, което й следва.

Първоначално се разбра, че Маркъл ще ражда в болничното заведение Frimley Park.

Сега обаче стана ясно, че няколко месеца преди дълго чаканото събитие, тя е стартира да се образова с Дула (Doula). Това е професионален помощник, който обезпечава непрекъсната физическа и прочувствена поддръжка на майките преди, по време и след раждането., написа блиц. (А на края на публикацията ще видите доста в детайли изложение на това какво би трябвало да прави и какво не би трябвало да прави въпросната Дула с родилката).



Напоследък Мегън е посещавала Дула постоянно в имение в Оксфордшир, а в този момент и в двореца Кенсигтън.

„ Меган желае да се отпусне и да се концентрира върху позитивната сила по време на раждането. Тя има вяра, че може да го направи и Дула й оказва помощ в това ”, сподели източник, непосредствен до кралското семейство.

Известно е, че принц Хари също е разчувствуван от идното допълнение към фамилията и прави всичко допустимо, с цел да се почувства бъдещата майка удобно. Така че в този момент се прави ремонт в обособената резиденция на кралската двойка във Frogmore House в Уиндзор - Меган и Хари възнамеряват да се реалокират там преди раждането на бебето.



Според един вътрешен човек херцогът и херцогинята на Съсекс желаят да украсят къщата в приглушени тонове, да я обзаведат с доста мека мебел и неповторими интериорни детайли от целия свят.

Майката на Меган - 62-годишната Дория Рагланд, която ще помогне на щерка си да се грижи за бебето си, също ще живее в тази селска къща. Трябва да се означи, че в имението особено за Дория ще бъде отделено цялото крило - тъй че тя да се усеща допустимо най-комфортно.

А в този момент да се върнем към мистичната Дула (Doula). Самата дума " цеви " произлиза от гръцки и в дословен превод значи прислужница, помощница при раждането.



Ролята на подобен вид помощница е била изключително значима по времето, когато дамите са раждали у дома, без квалифицирана здравна помощ. Знанията си дулите са предавали една на друга, а по нашите земи дулите са били в действителност бабите. Не инцидентно се чества Бабинден.

В настоящи дни обаче дулата не трябва да се бърка с акушерка.

Тя не е здравно лице, а приближен човек, който да ви оказва помощ по време на раждането като ви разтрива кръста и стъпалата, сервира до устните ви намокрена с вода марля и ви оказва помощ да регулирате дишането.

Истинската цеви в никакъв случай няма да взима значими решения вместо вас или да ви поучава за такива. Тя би трябвало единствено да улеснява процеса и да понижа напрежението, не да взема решение вместо вас. Вие, сътрудникът ви и вашият доктор сте хората, които дефинират какво ще е раждането, ще се употребява ли анестезия и в случай че да - каква ще е тя, както и всичко останало.

Основната задача на дулата е да се сближи с бъдещата майка, да опознае характера й - какво я радва, какво я ядосва и какво безпокой, да узнае по какъв начин е запланувано раждането и да направи всичко допустимо, с цел да улесни бременността.

Дулата не трябва да постанова нов метод на живот на бременната, да повлиява на решенията й или да постанова своето мнение. Дулата би трябвало да се трансформира в най-хубавата другарка на дамата и да изслушва всичките й страхове, упования и очаквания.

По време на раждането дулата би трябвало да е компактно до родилката, с цел да улесни процеса, да й помогне да се оправи с болката посредством разтривки и да понижи напрежението като я успокоява.

По време на дълги раждания, дулата е изключително потребна, с цел да дава кураж на изтощената майка и да не позволява всяването на суматоха.

В никакъв случай не би трябвало родителите или лекарите да живеят в заблудата, че цеви е здравно лице. Тя е изцяло пасивна към процеса на раждане, а вниманието й е концентрирано единствено върху майката и методът, по който може да й се помогне немедицински.

След като бебето към този момент е на бял свят, работата на дулата продължава още малко. Тя оказва помощ на майката да отпочине, да оправи тоалета си в деня на изписването. Освен всичко цеви държи връзка с роднините и може да ги осведомява какво се случва в родилната зала, само че единствено в случай че бременната няма потребност от нея в този миг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР