37-годишната британка Каролин Каронел споделя, че се е срещнала с

...
37-годишната британка Каролин Каронел споделя, че се е срещнала с
Коментари Харесай

Сънуване наяве или за контролирането на сънищата

37-годишната британка Каролин Каронел споделя, че се е срещнала с мъртвия си татко Хенри насън, откакто се е научила по какъв начин да управлява съня си, написа Дейли мейл.

Както постоянно той ме попита по какъв начин съм, разпита за останалите от фамилията и дали имам задоволително пари, споделя Каролин. Аз взех ръката му, стиснах я и му споделих, че го обичам. Подейства ми като катарзис – споделя дамата пред английския всекидневник.

Бащата на Каролин е умрял преди няколко месеца, а срещата насън се състояла, откакто самата британка поискала.

37-годишната жена е овладяла техника, която е известна като сънуване нескрито. Не е дребен броят на хората, които настояват, че умишлено могат да управляват това, което сънуват, както британката го прави, единствено със силата на волята.

Контролирането на сънищата се получава, когато разиграете задоволително безапелационно фантазиите си – от срещи с близки до идеалния любовен сътрудник, за който мечтаете. По време на осъзнато сънуване може да се превъзмогне и посттравматичен стрес.

Американката Шинийд Фланъри превъзмогнала 7-годината си връзка с мъж, който редовно я малтретирал, с помощта на този способ.

По време на следеното сънуване сънуващите настояват, че могат да си взаимодействате с обектите към себе си, все едно играят видео игра.

 Сънища

Този способ може да бъде употребен и като форма на терапия против безсънието и честите кошмари. За първи път техниката е употребена през 1913 година лондонски психиатър.

Преди да започнете с упражненията по осъзнато сънуване, би трябвало да медитирате няколко дни, с цел да се научите да контролирате съзнанието си.

Важно е да лежите по тил и да бъдете изцяло отпуснати. Бройте в обратна посока и непрестанно си повтаряйте, че заспивате, с цел да осъзнавате какво ви се случва.

Започнете да се питате по-често дали сънувате, даже и когато сте будни. През деня гледайте ръцете си и докосвайте с тях масата или стената.

След това, когато се опитате да повторите действието в съня си и установите, че ръцете ви могат да минават без проблем през предметите, ще разберете, че това е сън.

Водете си дневник на сънищата и си поставяйте ясна цел или мислете за съответен човек, преди са заспите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР