36-годишният Тодор М. и съучастникът му – 20-годишният Момчил Ш.,

...
36-годишният Тодор М. и съучастникът му – 20-годишният Момчил Ш.,
Коментари Харесай

Съдят рецидивист и съучастника му за кражба на вещи за над 1500 лева

36-годишният Тодор М. и съучастникът му – 20-годишният Момчил Ш., са предадени на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за кражба на непознати движими движимости с желанието нелегално да ги присвоят. За първия обвиняем закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив, защото четири месеца преди да извърши закононарушението по член 196, алинея 1 от Наказателен кодекс е бил освободен от пандиза, където е търпял поредна ефикасна присъда също за кражба.

Двамата мъже били другари. Обитавали изоставена постройка в региона на астрономическата обсерватория в Морската градина във Варна. На 12 юни предходната година варненска студентка решила да се приготвя за изпитите си в градината. Разпънала хамак сред две дървета, а раницата си с преносим компютър, фотоапарат, зарядно, епилатор, очила и други движимости на стойност на 1507 лв., оставила на скамейка, покрай хамака.

Двамата подсъдими следили от изоставената постройка младата жена, видели раницата й и решили да я откраднат. Незабелязано Момчил се доближил до пейката, като се възползвал от събитието, че момичето било с тил към раницата си. В убежището си подсъдимите разгледали наличието. Продали фотоапарата с обектива и зарядното и получили 200 лв.. Част от откраднатите движимости били открити по-късно у тях и върнати на собственичката им. От нанесените й вреди не са възобновени и към този миг 409 лв..

Предстои делото против двамата причинители на кражбата да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР