36-годишният Борис от Варна получи присъда от 15 г. затвор

...
36-годишният Борис от Варна получи присъда от 15 г. затвор
Коментари Харесай

Осъдиха педофил на 15 години затвор

36-годишният Борис от Варна получи присъда от 15 година затвор за обезчестяване на 6-годишно момче.

Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив. На 3 септември 2022 година наказаният първо блудствал с детето, а по-късно го изнасилил. Окръжен съд – Варна присъди наказване 15 години " отнемане от независимост " при непоколебим режим на изтърпяване.

На 3 септември 2022 година, малко след 19 ч., в ж.к. " Вл. Варненчик " във Варна татко ремонтирал автомобила си пред блока, а наоколо дребният му наследник карал тротинетка. Борис П. следил детето. Когато то излязло от полезрението на своя родител го завел в храстите наоколо и направил закононарушенията по отношение на момчето.

Когато то се върнало при татко си, той забелязал, че на разстояние от детето му стои Борис П. Детето незабавно разказало за случилото се. Родителят подал сигнал на телефон 112, а причинителят бил арестуван на място от екип на полицията.

Мъжът беше приет за отговорен и за това, че на същата дата направил полово съприкосновение с детето, като за това закононарушение присъдата му е 6 години затвор. От двете санкции 36-годишният мъж ще търпи по-тежкото, а точно 15 години " отнемане от независимост ".

По време на правосъдното разследване, подсъдимият не се призна за отговорен, оповестяват от пресцентъра на съда. Защитникът му пледирал пред правосъдния състав, че Борис П. страда от психическо заболяване и не следва да носи наказателна отговорност.

Заключенията обаче на двете назначени съдебно-психиатрични експертизи, обаче са безапелационни, че подсъдимият е бил в положение да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

В хода на правосъдното разследване са били изслушани и движимостите лица, изготвили ДНК и съдебно-медицинските експертизи. Събрани били задоволително доказателства, уличаващи 36-годишният Борис в осъществяването на закононарушенията.

Мъжът е бил съден и преди за няколко полови похищения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР