До 1 юни ще бъде изцяло подновено осветлението в Морската

...
До 1 юни ще бъде изцяло подновено осветлението в Морската
Коментари Харесай

Фонтаните във Варна заработват отново до средата на май

До 1 юни ще бъде напълно възобновено осветлението в Морската градина, докладвано бе на седмичната оперативка в Община Варна От 1 до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, включително и този на площад „ Независимост “. Това рапортуваха от компанията, която поддържа оборудванията, по време на постоянната оперативка на всички административни звена в Община Варна.

Фонтанът до постройката на Общината има потребност от по-сериозен ремонт, освен от поддръжка, за което е назначено проучване, стана ясно на утринната среща. В същия интервал след надлежна инспекция поетапно ще бъдат пуснати и градските чешми, в това число тези в Морската градина.

Кметът Благомир Коцев подреди инспекция на чешмата на крайбрежната алея под сцена „ Раковина “, опциите за възобновяване на арката и водоподаването към нея. Договорите за пътна поддръжка са подписани и стартира поетапната рехабилитация на улици, като предпочитаните сектори са посочени от съответните региони.

От общинската дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ увериха също, че на 1 юни Морската градина ще свети с сменено осветяване. По време на срещата стана ясно още, че лятното зацветяване на парка стартира след Гергьовден със сезонни растения, а през есента ще се приложи планът за озеленяване с многогодишна растителност. Представителното зацветяване на булевардите „ Княз Борис I “, „ Мария Луиза “ и „ Владислав Варненчик “ също стартира след великденските празници.

По график се прави и косенето във всички региони на общината, рапортуваха на оперативката. Тревните площи в Морската градина се косят към този момент за трети път тази година. Още тази седмица стартира поетапното разчистване на спирките на градския превоз, а след празниците доста от тях ще бъдат ремонтирани, осведоми заместник-кметът Диан Иванов, в чийто сектор е общинската благосъстоятелност.

Кметът Коцев изиска от районните администрации лист на подлезите, които да бъдат предпочитано заложени в лист за рехабилитация на осветлението, да бъдат измити и пребоядисани по образеца на подлеза на автогарата. Кметът разпореди още да се образува работна група, която да обследва всички асансьори и платформи за хора в неравностойно състояние, да направи разбор на договорите за поддръжка и да сформира повсеместен отчет за положението на оборудванията, множеството от които все още не работят.

Друга работна група от няколко общински дирекции ще се занимава с колелетата и тротинетките, които се отдават чартърен и се разполагат върху общинска благосъстоятелност. Към момента общината не е издавала позволение за осъществяване на комерсиална активност, стана ясно по време на оперативката. Наредено беше още да се види положението на публичните тоалетни, опциите за отдаването им на концесия и привеждането им в уеднаквен тип, в това число на тези в Морската градина.

Близо 150 тона боклуци са извозени към сметището в село Вълген по време на акцията за разчистване на Варна, регистрираха от екоотдела на Общината. Кметът Коцев заяви, че почистващата компания е поела ангажимент през летните месеци да мие пешеходната зона, водеща до Морската градина, два пъти седмично.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР