35% от българите, които живеят в чужбина, обмислят да се

...
35% от българите, които живеят в чужбина, обмислят да се
Коментари Харесай

Проф. Константинов изчисли до каква възраст жените у нас трябва да са родили

35% от българите, които живеят в чужбина, обмислят да се върнат още веднъж в родината си. Основното терзание на 100% от тях e безработицата и ниското възнаграждение. Сънародниците ни са били интервюирани в края на май от "Маркет Линкс " и Движение за национална идея (ДНК).

,,Трябва да си върнем българите от чужбина, това е изрично. Трябват ни дами, които да раждат. Една нация зависи от дамите, които раждат. И това би трябвало да стане до 35-годишна възраст ", счита математикът проф. Михаил Константинов.

,,В изследването ни взеха присъединяване към 2500-3000 души. Целта на това изследване и платформата, която приготвяме, е да свързва локалната и държавна власт с хората от Молдова и Украйна. Тя смесва опциите за работа и показване на действителните благоприятни условия за живот в България, тъй като ние си избираме къде да живеем, според какви благоприятни условия за развиване ти дава ", уточни Арнаудов.

По думите му резултатите от анкетата са доста оптимистични - 35% от хората биха се завърнали в България - освен в столицата, а и стопанската система в страната разрешавала това.

Константинов разясни, че стандартът на живот в София е над средноевропейския. Според него българите имат потребност от сигурност и качество на живот, а освен от високи заплати.

Арнаудов уточни пред Bulgaria ON AIR, че би трябвало да се изчистят доста от легендите за страната ни - за заплати, престъпност, обществени действия и други

Константинов пък акцентира, че в България разкритостта на тежки закононарушения е 90%, което го нямало съвсем на никое място в Европа. Той добави, че са се изравнили потоците на заминаващи и връщащи се от чужбина българи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР