35-годишна жена от Търговище е призната за виновна за неправомерно

...
35-годишна жена от Търговище е призната за виновна за неправомерно
Коментари Харесай

3 години затвор за жена, дръпнала 9000 лв. от сметка на своя съседка в Търговище


35-годишна жена от Търговище е приета за отговорна за непозволено изтегляне на пари с непозната банкова карта. Крадлата е наказана на 3 години затвор при непоколебим режим. Освен влиза в действие и отсрочено с изпитателен период наказване от 8 месеца отнемане от независимост по предходна условна присъда на дамата с букви З.А.

В края на 2022 година тя била помолена от своя съседка, която била мъчно преносима и имала здравословни проблеми, да й оказва помощ против надлежно възнаграждение. Тя се съгласила и през месеците ноември и декември оказвала подпомагане нуждаещата се, оповестиха от държавното обвиняване.

При нужда старата жена давала на обвинената своята дебитна карта, с цел да тегли избрани парични суми, както й да заплаща покупки или да прави заплащания от разплащателната й сметка, в която имало обилни средства. Първоначално крадлата изпълнявала прецизно напътствията на дамата, само че след това решила да се възползва по незаконен метод от това, че имала достъп до картата, за която знаела и ПИН кода. За към месец тя съумяла да направи 24 тегления на разнообразни суми без знанието на съседката си, като присвоила общо 8950 лв..

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР