35-годишен мъж от Банско е българинът, който в петък свали

...
35-годишен мъж от Банско е българинът, който в петък свали
Коментари Харесай

Този банскалия подмени гръцкия флаг с българския трибагреник в Кавала

35-годишен мъж от Банско е българинът, който в петък смъкна гръцкия байрак от пристанището в град Кавала и издигна на негово място българския с крясъци " Тук е България “.

За малко мъжът е бил задържан и притеглен като обвинен за засегнатост на националните знаци, след което е освободен със възбрана да напуща страната.

Той обаче не е спазил наложената му мярка и е влезнал в България, преминавайки преди този момент през полицейска обсада в региона на град Драма.

Около 22.00 часа в петък Георги Асев влиза в България през граничен пункт “Илинден-Ексохи " с автомобил без номера. Спира за малко на бариерата, след което потегля и я чупи. Това споделиха от пресцентъра на гранична полиция. Мъжът е спрян и арестуван от българските гранични управляващи за 24 часа в полицията в Гоце Делчев. Направен му е тест за алкохол и опиати, който е негативен.

В момента 35-годишният мъж е настанен в психиатрично поделение в Благоевград, a положението му занапред следва да се обясни.

Георги Асев е от Банско, само че през последните години живее тук в Добринище. Работи като таксиметров водач. Негови съседи описаха, че е спокоен човек, който до момента не се е забърквал в неприятности, споделя Българска национална телевизия. Познат е със своите патриотични възгледи.

На 2 август той провежда митинг на входа на Банско против нередностите и неправдите в страната и в света, по време на който блокира пътя за 3 минути.

Българското посолство в Атина остро осъди дейностите на Георги Асев в Кавала, определяйки ги като “абсолютно неприемливи и в цялостно несъгласие с отличните добросъседски връзки сред България и Гърция ".

Очаква се Гърция да изиска изгонване на българина, който е с обвинявания от тамошните управляващи с изключение на за свалянето на националния байрак и за рисково шофиране, по този начин и за заличаване на публично имущество. Мъжът има предходна присъда в България за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР