"За българското първенство нещата са ясни, амбициите винаги са били

...
"За българското първенство нещата са ясни, амбициите винаги са били
Коментари Харесай

Найденов: Спечелването на титлата и Купата е задължително


"За българското състезание нещата са ясни, упоритостите постоянно са били продобиване на всичко, което може да се завоюва. С оглед на това какви състезатели привлякохме, това нещо е задължително", съобщи треньорът на волейболния Лукойл Нефтохимик 2010 Найден Найденов във връзка упоритостите на клуба за сегашния сезон в Суперлигата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Найденов пое отбора това лято, откакто преди този момент осем години бе отпред на Марек Дупница. "За мен тази смяна беше едно огромно предизвикателство. Аз самичък като треньор имах потребност да трансформира нещо, тъй като осем години в Дупница мисля, че бяха задоволителни. За мен тази смяна е доста позитивна, тъй като това ми даде още по-голяма упоритост и нов тласък за работа, с нови хора и състезатели. Опитахме се да окомплектоваме един нов тим, с двама-трима нови играчи, с цел да градим в действителност един боеспособен тим, особено за Европа. Защото за българското състезание нещата са ясни, упоритостите постоянно са били продобиване на всичко, което може да се завоюва. С оглед на това какви състезатели привлякохме, това нещо е наложително. Амбициите да се развиваме, с цел да пробиваме и в Европа с времето. За мен беше огромен тласък да работя с млади перспективни състезателите, и с по-опитни, напълно друга атмосфера, тъй че мога да кажа, че към този момент нещата са приемливи. И като организация във всяко едно отношение, за българското ниво", показа през днешния ден той на конференция в Пресклуб България.

"В шампионата към този момент нещата си вървят обикновено. Подходихме един-единствен път малко несериозно, което беше един урок за тима, тази загуба. Взехме си някакви поучения, мисля, че няма да се позволяват към този момент такива моменти. За Европа, имахме в действителност огромно предпочитание да пробием в Шампионска лига, само че действителностите се видяха, че сега към момента не сме подготвени най-малко против тим като Фризенхафен да се преборим. Явно традициите са доста значимо нещо, в действителност една организация на високо равнище. Видяхме какво е да участваш в Шампионска лига 20 години непроменяемо. Това се построява и би трябвало време, с цел да се построи един тим, който да бъде конкуренция на тимове от този ранг", разяснява Найденов.

За Нефтохимик идващия месец следва дуел от 1/16-финалите на Купа ЦЕВ против чешкия отбор Дукла Либерец. Първата среща в Чехия е на 7 декември. "Чехите също са доста сериозен тим. Ян Стокр играе там. Имат разпределител, което е на националния тим, имат още двама опитни центрове, един словенец посрещач. Но за мен това е добре, аз се веселя, че ни се падна един подобен тим, с цел да излезем отново да играем и да забележим какво можем и какво ще научим от това нещо. В България доста бързаме, желаеме незабавно да влизаме... не става по този начин. Трябва време, тия тимове всичките не са събрани от два месеца, с цел да създадат тим, който да продължи напред".

Найденов показа, че се радва, че в българското състезание има сериозна конкуренция. "Има още много мачове, само че виждате, че и Монтана сносно се показва към този момент, и ЦСКА. За нас е значимо ние да излизаме всякога оптимално съсредоточени, мисля, че нещата ще се вземат решение по-лесно, само че това е хубаво, че има конкуренция. Това, че победихме ЦСКА у дома с 3:0 нищо не значи, един много сериозен тим. С Монтана към момента не сме играли, също един много сериозен тим. Добрич сега са в една рецесия мога да кажа, само че имат капацитета, тъй че занапред ще предстоят много забавни мачове", сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР