34 са положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил

...
34 са положителните случаи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил
Коментари Харесай

34 души са новозаразени с COVID-19 в Кюстендилско, вирусът взе поредни жертви

34 са позитивните случаи с коронавирусна зараза в област Кюстендил през миналото денонощие, оповестяват от Областния спешен щаб.

Взетите и изпратени за проучване проби през вчерашния ден са общо 129, като резултати от тях се връщат до 48 часа.



В община Кюстендил новозаразените лица са 24, в Дупница – 5, в Бобов дол – 2, в общините Рила, Кочериново и Трекляно има по един нов случай.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са приети в болница 28 лица. Един от пациентите продължава да бъде интубиран и в сериозно положение, а шестнадесет други са на О2.

В Ковид отделението на МБАЛ „ Св. Иван Рилски 2003 “ - град Дупница са приети в болница 37 души. Двама от тях са на интензивно лекуване, по-голяма част от останалите пациенти са на О2.

Към днешна дата 73 лица са настанени в Ковид отделението на болничното заведение в град Кюстендил. Двама души от тях са интубирани, друго лице е в сериозно положение, останалите пациенти са в тежко и приблизително тежко положение.

Трима души, с позитивни проби за коронавирусна зараза, са умряли през миналото денонощие – мъж на 75 година от община Дупница, 52-годишен мъж от община Сапарева баня и жена на 57 година от община Кюстендил. Лицата са имали съпътстващи болести. Областният спешен щаб сервира откровени съболезнования на фамилиите и околните на умрелите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР