34 нови автоматични пунктове за мониторинг, ще следят за количеството

...
34 нови автоматични пунктове за мониторинг, ще следят за количеството
Коментари Харесай

34 нови автоматични станции ще следят за количеството на повърхностните води

34 нови автоматизирани пунктове за мониторинг, ще наблюдават за количеството вода, като работят в непрестанен режим. Пунктовете са построени на територията на цялата страна. Това съобщи Красимира Бръмчева, шеф на дирекция " Управление на водите ", бенефициент по плана по време на заключителна среща и конференция за показване резултатите по план № BG16M1OP002-1.013-0001 „ Доизграждане на мрежите за мониторинг на количеството на водите “. Стойността му е 5 118 180.97 лв., като 85% са финансирани по ОПОС 2014-2020 със средства от Европейски Съюз посредством Кохезинния фонд, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

Целта е възстановяване и разширение информацията за количеството на водите с усъвършенстване на мрежите за мониторинг на водните тела съгласно тяхното положение и напън.

Красимира Бръмчева посочи, че доизграждането на мрежите за мониторинг ни дава една добра база и несъмнено е принос към по-доброто ръководство на водите на България.

„ Те ще са една по-добра основа за ръководството на водните тела, както и ще дават по-добра информация за изработката на хидроложки оценки и прогнози, в това число за прилагане от кметове, когато създават своите проекти за отбрана, предварителна защита или развиване на общините. “, добави тя.

Директорът на дирекция „ Управление на водите “ разясни, че до момента не е имало наблюдаване на въпросните места. Данните ще постъпват към Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) всекидневно. Станциите за наблюдаване се намират на мостови уреди. Бръмчева насочи зов към жителите да знаят, че тези уреди са значими и да не ги повреждат.



Ръководителят на плана госпожа Адриана Берова показа провокациите в процеса на осъществяване на плана и постигнатите резултати. Представителите на Национален институт по метеорология и хидрология срещнаха аудиторията с практическото приложение и подобрението в системата за мониторинг на повърхностните води, което е значим детайл от ефикасното ръководство на водите и провокациите, свързани с тях.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР