34 нарушения са констатирани по време на съвместна операция на

...
34 нарушения са констатирани по време на съвместна операция на
Коментари Харесай

Проведе се специализирана операция срещу незаконния добив на дървесина

34 нарушавания са установени по време на взаимна интервенция на сектор „ Градец “ към РУ-Котел, бранш „ Специални тактически дейности “ към ОДМВР-Сливен и чиновници на ЮИДП, РДГ-Сливен и ДГС-Котел.

Полицейските екипи са оказали цялостно подпомагане на горските чиновници при определяне на закононарушенията, свързани с горските, дивечовите и рибните запаси , използването и употребата на горите.

В хода интервенция са осъществени инспекции на дърводобивни отдели , намиращи се на територията на селата Градец, Медвен, Нейково, Жеравна и Катунище. Проверени са 40 семейства и адреси в село Градец за нелегално добити и складирани дърва за огрев.

Проверени са 74 лица , 14 коли и транспортни средства с животинска двигателна сила. Констатирани са 34 нарушавания на Закона за горите. Служители на ЮИДП, РДГ-Сливен и ДГС-Котел са съставили 27 акта и 7 констативни протокола. Иззети са 6 броя коне, 4 транспортни средства с животинска двигателна сила, 6 броя амуниции за коне.

Задържани са 21 кубика нелегално добити дърва за огрев.

Специализираните интервенции и инспекциите по противопоставяне на закононарушенията по Закона за горите не престават по пална за взаимоотношение сред ОДМВР-Сливен и РДГ-Сливен.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР