34-годишният Димитър Д. е предаден са съд с обвинителен акт

...
34-годишният Димитър Д. е предаден са съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

34-годишен наркоман от Варна издърпа телефона на съседка и го заложи за 100 лева, за да си набави дрога

34-годишният Димитър Д. е предаден са съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за обир на мобилен телефон, представляващ рисков рецидив, оповестяват от Апелативната прокуратура във Варна.

Подсъдимият имал от години проблеми със зависимостта си към опиатите. Няколко пъти направил опити да се измъкне от тази взаимозависимост, като се лекувал в Испания без резултат. Димитър живеел в жилището на майка си. За да си набави дрога, разпродал цялата мебелировка. Това довело до решението на майка му да се изнесе от жилището и да спре да му оказва помощ.
На 22 октомври тази година подсъдимият позвънил на своя съседка и я помолил от нейния телефон да се обади на майка му. Разочарованата от сина си жена обаче отказала да беседва с него. Димитър си тръгнал и след десетина минути още веднъж позвънил на съседката си с молба да потърси баба му. 
Докато дамата набирала телефонния номер, посочен от подсъдимия, той издърпал от ръцете й мобилния телефон. След това отишъл при собствен прочут от присъединяване им в метадонова стратегия за лекуването на наркозависимостта им, и го помолил да заложи телефона в заложна къща против 100 лв.. 
Пострадалата съседка подала сигнал до полицията и против 34-годишния Димитър почнало досъдебното произвеждане. Той бил арестуван под стража с определение на Варненския областен съд и към този момент е наведен във варненския затвор. 
Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в съда. Ако бъде приет за отговорен, Димитър Д. може да получи наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР